Nieuws

Nieuwe Fossil smartwatches uitgerust met Google Pay, hartslagmeter & gps

Fossil maakt met deze vierde generatie smartwatches een inhaalbeweging t.o.v. andere producenten. De nieuwe en nog steeds stijlvolle modellen bevatten nu ook een hartslagmeter, ingebouwde gps en Google Pay.

De smartwatches van Fossil stonden vooral bekend om hun eenvoudigheid en betaalbare prijs. Op vlak van software lieten ze te wensen over, maar daar komt nu verandering in. Fossil heeft namelijk de vierde generatie van haar Fossil Q-reeks aangekondigd en deze zijn wel uitgerust met hartslagmeter, gps en zelfs Google Pay.

Deze nieuwe Fossil Q Venture HR en Q Explorist HR kunnen ook je hartslag volgen tijdens verschillende soorten work-outs en worden ondersteund door Google Fit. Bovendien kan je er ook betaling mee uitvoeren, maar dit is alleen mogelijk met Google Pay – het is alleszins beter dan niets. Met hun ingebouwde gps kunnen ze ook je wandel- of fietsroute nagaan zelfs wanneer je je smartphone niet bij hebt.

Wat betreft batterijduur en prestaties zijn ze er niet op vooruitgegaan. Beide modellen worden nog steeds aangestuurd door een Snapdragon Wear 2100. Voor een besturingsupgrade zal je dus waarschijnlijk moeten wachten op de vijfde generatie Fossil smartwatches. Alhoewel het ook langer kan duren dan dat, aangezien Google niet veel tijd lijkt te besteden aan de ontwikkeling van dergelijke besturingssystemen.

De prijzen van de nieuwe Venture en Explorist liggen tot slot tussen de $255 en $275, afhankelijk van de horlogeband en de kleur.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business