Nieuws

Tijdelijke storing gisteren bij Facebook, WhatsApp en Instagram

Door een tijdelijke storing gisterenavond konden sommige gebruikers Facebook, WhatsApp en Instagram even niet gebruiken. Intussen zouden deze problemen opgelost moeten zijn.

Toen ik gisterenavond een foto wou zoeken in een van mijn gesprekken op Facebook ging dat plots niet meer. Ik kon nog wel nieuwe berichten verzenden, maar slechts een beperkt aantal van mijn oude opnieuw bekijken. De oorzaak hiervan was een tijdelijke storing bij Facebook Inc., dat eigenaar is van zowel Facebook, WhatsApp als van Instagram. Hierdoor werkten de apps even niet meer naar behoren bij sommige gebruikers.

Een live-kaart toonde aan dat de storingen voornamelijk plaatshadden in Canada en het Oosten van de VS. Maar ook hier trokken gebruikers naar Twitter met de hashtag #FacebookDown om hun ongenoegen te uiten en om naar naar medeslachtoffers te zoeken. Bijzonder was dat niet alle gebruikers last hadden van de storing en dat er ook geen bepaald patroon te herkennen was. Ikzelf had alleen problemen met Facebook en Messenger, maar een vriendin van me kon dan weer niet inloggen op Instagram.

Jay Nancarrow, een woordvoerder van Facrbook, deelde mee dat het ging om een netwerkprobleem bij Facebook Inc. Het probleem werd snel onderzocht en de gebruikerstoegang werd meteen hersteld. Intussen zou het probleem voor iedereen opgelost moeten zijn.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business