Razer bracht vorig jaar haar eerste generatie Razer Phone op de markt. Of het aan zou slaan bleef altijd nog onbekend, al lijken nieuwe kwartaalcijfers hier positief op te antwoorden.

Eind 2017 kwam Razer op de markt met de Razer Phone. Het was tevens een van de eerste smartphones volledig gericht op gaming. Uiteindelijk zijn zelfs nu fabrikanten als Asus die een eerste gaming smartphone uit gaan brengen. Voor Razer lijkt het in elk geval een succesvolle stap te zijn geweest, dat zegt het bedrijf in elk geval in de kwartaalcijfers over het tweede kwartaal van 2018.

Kwartaalcijfers

Ondanks dat Razer tevreden lijkt te zijn met de eerste stap op de markt van smartphones zijn daarvan geen directe cijfers bekend. Het bedrijf spreekt over ‘prima resultaten’ zonder hier ook cijfers van te delen. Daar bovenop wordt er in de kwartaalcijfers vermeld dat de smartphone slechts in een beperkte kwantiteit gemaakt is. Wat die beperkte kwantiteit precies inhoudt, en daar bovenop, in hoeverre Razer daar al zijn voorraad op heeft kunnen maken is niet bekend.

Over een eventuele nieuwe smartphone is vooralsnog ook niks bekend. De verachting zal zijn dat het toestel in elk geval met de Qualcomm Snapdragon 845 SoC uitgebracht zal worden. De hoeveelheid RAM zal waarschijnlijk ook niet onder de 8 GB liggen, de eerste generatie Razer Phone had namelijk al 8 GB RAM, vergelijkbaar met veel OnePlus toestellen die ook maximaal 8 GB RAM bevatten. Overige specificaties op het gebied van opslaggeheugen blijft altijd gokken, dat zal voor later moeten wachten. Wat ook zal moeten wachten is het design. Het is de vraag of Razer dit jaar mee gaat met de 18:9 trend, of dat het bedrijf blijft hangen in de contreien van het 16:9 scherm met behoorlijke randen er omheen.

Computersoftware op de telefoon

De kwartaalcijfers spreken overigens ook nog over een ander belangrijk en ook zeker verrassend aspect. Razer noemt namelijk dat het software van haar computertak over wilt gaan brengen naar smartphones. Waar Razer dan precies op doelt is nog onbekend, Razer heeft bijvoorbeeld het uitgebreide Synapse softwarepakket in handen. Wanneer dat er meer bekend zal worden is nog niks over naar buiten gekomen. Gezien dat de eerste Razer smartphone in november 2017 op de markt kwam, is de kans groot dat er ook dit jaar richting november of december een opvolger zal komen.