Sporthorlogeproducent Polar heeft vandaag twee nieuwe producten aangekondigd. De Vantage V en Vantage M zijn gemaakt om sportievelingen te ondersteunen bij hun work-outs.

Naast de populaire smartwatches mogen we niet vergeten dat er ook sporthorloges bestaan. De Finse sporthorlogefabrikant Polar heeft nu ook de focus op topsporters gelegd bij de ontwikkeling van zijn nieuwe set horloges. De Vantage V en Vantage M zijn een hulp voor zowel gewone sportfanaten als ware topsporters.

Het onderscheid in de twee smartwatches zit in hun doelpubliek. De Vantage M, waarbij de m wel eens voor mainstream zou kunnen zijn, is bedoeld voor de gemiddelde sporter. De Vantage V is daarentegen bedoeld voor de echte topsporters en heeft daarom meer functies (en ook een hogere prijs). Dit topsporthorloge bevat namelijk de Running Power-technologie van Polar. Die combineert verschillende statistieken om de kracht te kunnen berekenen die je produceert tijdens de work-out. De Vantage V gaat nog verder dan dat met Training Load Pro dat gebruikers helpt bij het begrijpen van de staat waarin hun lichaam zich bevindt tijdens het sporten. Recovery Pro geeft daarnaast aan welke balans je moet aanhouden tussen je training en je rustperiodes. Dit model zou wel eens het equivalent kunnen zijn voor een sportcoach (al doe je die meestal niet rond je pols).

Bovenstaande functies zijn dus uniek aan de Vantage V, maar er zijn ook een hoop gemeenschappelijke functies die de Vantage M ook heeft. Ze zijn onder andere ook uitgerust met Polar Precision Prime, wat drie verschillende manieren gebruikt om een accuraat beeld van je hartslag te kunnen geven. Verder zullen de horloges beschikken over wel negen optische kanalen, verschillende kleuren en golflengtes van licht, 3D-acceleratie en zelfs een sensor die de kwaliteit van het contact tussen sensor en huid waarneemt. Ten slotte behoren o.a. slaapcontrole, hartslagtracking en zwemstatistieken ook tot de functies van de horloges. De Vantage M is dus een iets “normaler” sporthorloge voor de gemiddelde sporter en kost ook aanzienlijk minder.

Tot slot kan je de Vantage M en Vantage V vanaf vandaag bestellen voor respectievelijk €279,90 en €499,90 op de website van Polar. Daar kan je ook terecht voor extra informatie over de horloges.