For gamers, by gamers. De nieuwe gaming smartphone van Razer, bekend voor zijn gaming hardware, komt er aan. Kan het merk ons ook dit jaar verrassen?

Vorige week zagen we al uitnodigingen voor events en aankondigingen van nieuwe smartphones door Apple, Google, Huawei en Samsung. Nu mogen we ook Razer aan dat lijstje toevoegen. De uitnodiging, die het heeft over een flagship/gaming evenement op 10 oktober, luidt de aankomst van een tweede Razer Phone in.

Razer, dat als motto “for gamers, by gamers” heeft, maakte vorige jaar indruk met de eerste Razer Phone, die zich speciaal richtte op de mobiele gamer. Voor 749 euro had het toestel heel wat te bieden, zo was het met 8 GB voorzien van extra veel werkgeheugen en had het toestel een grote batterij van 4000 mAh. Ook de front-facing luidsprekers werden enorm geprezen voor hun helder geluid en goede bassen.

Wij hopen alvast dat de Razer Phone naast de gebruikelijke hardware updates ook zal verschijnen in combinatie met Android 9. Die kans is echter vrij klein want de eerste Razer Phone kwam ook niet met de nieuwste versie tijdens zijn release. Het toestel draaide toen Nougat terwijl Oreo de standaard was. Afwachten dus maar.

Waar we ook op hopen is de aanwezigheid van een headphone jack. Deze ontbrak in het eerste toestel, ondanks het vrij grote en blokkige design, volgens Razer om meer batterij te kunnen voorzien. Ook dit zal afwachten zijn, zeker in een tijd waar meer en meer smartphone fabrikanten komaf maken met de jack, zoals recentelijk OnePlus nog deed voor de 6T.