Business, Nieuws

Intel geeft miljard dollar extra aan productie 14nm-processoren

De productie van de 14nm-processoren loopt niet van een leien dakje bij Intel. Het bedrijf wil de tekorten oplossen met deze extra investering.

Wie Intel zegt, zegt ook meteen een tekort aan 14nm-processoren. Als je dit type processoren opzoekt op Google, krijg je meteen een uiteenlopende collectie aan nieuwsberichten over hoe het bedrijf de vraag aan processoren niet kan verwerken. Vrijdag liet Bob Swan, de CFO en CEO ad interim van Intel, dit weten in een blogbericht, wat meteen ook de eerste officiële toegeving was van Intel over de tekorten.

Het bedrijf heeft nu een niet al te goedkope oplossing gevonden hiervoor in de vorm van een extra investering van een miljard dollar. Dit bedrag wordt verspreid over zijn productiecentra in Arizona, Oregon, Ierland en ook Israël in de hoop om de productie van de processoren de broodnodige boost te kunnen geven.

Het gebrek aan deze 14nm-processoren van Intel heeft ten slotte ook voor een prijsstijging gezorgd. Het kost dus niet alleen meer moeite om deze in handen te krijgen, maar je betaalt er ook nog eens een pak meer voor. Intussen zijn de prijsstijgingen opgelopen tot meer dan 50 procent en ook laptops met deze processoren zijn het slachtoffer geworden van deze stijging. Momenteel is het dus afwachten of deze nieuwe investering van Intel voldoende is om aan de grote vraag te kunnen beantwoorden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business