Nieuws

Elektrische deelstep van Bird strijkt neer in Antwerpen

Eerst kwamen de deelwagens van Poppy, dan de deelscooters van Scooty en nu ook de elektrische deelstep van Bird. Je kan ze vanaf nu vinden in Antwerpen.

Sinds gisteren heeft Antwerpen er een nieuw vervoersmiddel bij gekregen: de elektrische deelstep van Bird. Op dit moment kan je zo’n 100 van deze steps terugvinden in het centrum van de stad. Er zijn echter al plannen om dit aantal uit te breiden naar 500 en hierbij nog eens 500 extra steps toe te voegen buiten de Antwerpse Ring. De introductie van Bird in Antwerpen is aan de ene kant niet enorm verbazingwekkend gezien de uitgebreide mogelijkheden voor deelvoertuigen die de stad al heeft. Denk maar aan Poppy dat deelwagens en deelscooters voorziet, Scooty dat uitsluitend focust op deelscooters en natuurlijk de Antwerpse deelfietsen die ook wel bekend staan als Velo’s. Aan de andere kant heeft Bird verrassend snel zijn vlucht gemaakt naar België, aangezien het bedrijf nog maar een klein jaar geleden is opgericht in het Amerikaanse Californië.

Hoe werkt het?

Als je bekend bent met de huidige deelvoertuigen, dan zal je (letterlijk en figuurlijk) snel weg zijn met de deelstep van Bird. Net zoals bij Poppy en Scooty, moet je de Bird-app downloaden op je smartphone. Die geeft je aan waar je de dichtstbijzijnde step kan terugvinden. Op het stuur van die step zit vervolgens een QR-code die je moet scannen met de app om je rit te starten. Als je je bestemming hebt bereikt, zet je de step neer op een plek waar die niet in de weg staat en neem je nog een foto van jezelf met de app zodat Bird weet wie de laatste gebruiker was. Het gebruik kost je trouwens €0,15 per minuut met daarbovenop €1 vast tarief per rit. De steps worden overigens allemaal van de baan gehaald tussen 21u ’s avonds en 7u ’s morgens om weer op te laden. Je zal dus geen nachtelijke ritjes kunnen maken met de deelstep.

Een leuk extraatje voor de Antwerpenaars is dat zij zich kunnen opgeven om de steps thuis op te laden. Als je dit voor je rekening neemt, word je een zogenaamde “charger” en kan je tussen de €5 en €20 verdienen afhankelijk van het batterijniveau en de afstand die je hebt afgelegd.

Tot slot kan zo’n elektrische deelstep een twintigtal kilometer rijden op één oplaadbeurt. Er zijn echter al plannen voor vernieuwde modellen met een maximumafstand van 35 kilometer. Wie met de steps tegen een snelheid van maximaal 18 km/h een ritje wil maken, kan genieten van €5 gratis budget door in het betaalgedeelte van de Bird-app “BIRDANTWERPEN” in te voeren.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business