Google Pixel 3 en Google Pixel 3 XL

In 2017 was de Google Pixel 2 XL niet het favoriete toestel in de media, het scherm werd namelijk geplaagd door problemen. Gelukkig heeft de Google Pixel 3 XL dit jaar geen P-OLED scherm…

Advertentie

Bij de onthulling van de Google Pixel 2 XL vorig jaar kwam er een groot probleem naar boven, dit had te maken met het P-OLED scherm van het toestel. Bij een kleine draai in de kijkhoeken was er al een duidelijke blauwe gloed aanwezig, dit is een effect dat vroeger ook terug te zien was bij AMOLED-panelen van Samsung. Vandaag de dag staat Samsung aan de top van de OLED-productie; (toekomstige) gebruikers van de Google Pixel 3 XL mogen dan ook van geluk spreken dat Google dit jaar een paneel uit de fabrieken van Samsung heeft gekozen.

IFixit, een website die de meest high-endtoestellen uit elkaar haalt om er vervolgens handleidingen voor te maken om telefoons te repareren, kreeg ook een Google Pixel 3 XL in handen. In stap 13 van de ‘teardown’ is te zien dat het bij de Google Pixel 3 XL gaat om een AMOLED-paneel uit de fabrieken van Samsung. Dat is een verrassing gezien Googles investeringen in LG’s productielijn van P-OLED schermen. Geruchten spraken daarom eerder juist over een P-OLED paneel voor de Pixel 3 XL. Het grootste voordeel gaat zijn dat de kleurreproductie bij AMOLED een stuk beter is, evenals dat Samsung al jaren de blauwe gloed onder controle weet te houden.

P-OLED komt toch terug…

Google heeft bij de ontwikkeling van de Google Pixel 3 duidelijk een wisseltruc uit weten te halen, vorig jaar bevatte de Google Pixel 2 namelijk nog een Samsung paneel. IFixit geeft aan dat de Google Pixel 3, de kleinere variant van de twee telefoons, dit jaar een P-OLED paneel uit de fabrieken van LG bevat. Er zou volgens de website hard gewerkt zijn aan het verbeteren van de schermkwaliteit voor de Google Pixel 3. Waarom Google toch heeft gekozen om de Google Pixel 3 een P-OLED scherm te geven na alle problemen van het voorbije jaar is onduidelijk. Dat geldt overigens ook voor de kwaliteit van de P-OLED schermen die dit jaar zijn gebruikt, uitspraken over de kwaliteit van het OLED-paneel zijn er nog niet.

Advertentie