Nieuws

Bill Gates koopt manege in… de Kempen?

Geloof het of niet, maar oprichter van Microsoft, Bill Gates, heeft voor zijn dochter een manege gekocht die zich in de Kempen bevindt.

De feestdagen zitten eraan te komen en het lijkt erop dat Bill Gates, oprichter van Microsoft, zijn dochter een vroeg kerstcadeau heeft gegeven. Alhoewel het zeker en vast grappig zou zijn als hij zijn dochter een Surface Laptop 2 zou geven, is dit cadeau van een geheel ander kaliber. Gates heeft namelijk niets minder dan een luxueuze manege gekocht voor zijn lieftallige Jennifer. Die manege bevindt zich trouwens in de enige echte Kempen.

Op zich is het niet zo’n vreemde keuze van Gates om voor zijn 21-jarige dochter een manege te kopen. Jennifer Gates is namelijk een internationale jumpingamazone. Ze mag dan wel recent afgestudeerd zijn van de universiteit in Stanford, toch wil zij zich volledig toespitsen om een carrière als paardrijdster.

De manege in kwestie is de Begijnhoeve in het Kempische Retie. Ze heeft verder een villa, binnenbaan, buitenbaan en dat alles op zo’n 8,5 hectare. Een officiële prijs is niet beschikbaar, maar het zou gaan om meer dan drie miljoen euro. De plaats van de manege ligt niet meteen voor de hand, maar sluit anderzijds wel aan bij een eerdere aankoop van Bill Gates voor zijn dochter. Zo kocht hij vier jaar geleden het jumpingpaard Emilie de Diamant voor haar dat afkomstig was uit het eveneens Kempische Vosselaar.

Tot slot zou de manege dienen als uitvalsbasis voor het aankomende Europese outdoorseizoen. Als je in Retie woont of er toevallig eens langsgaat, bestaat er vanaf nu dus een kleine kans dat je Bill Gates en/of zijn dochter tegen het lijf zal lopen.

bill gatesjennifer gatesKempenmicrosoft

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals