Nieuws

Fossil lanceert sportgerelateerde smartwatch met vernieuwde Qualcomm Wear SoC

Fossil is, op het gebied van Wear OS-smartwatches, zeker de grootste producent van smartwatches. Per vandaag heeft het Amerikaanse bedrijf ook weer een Sport-smartwatch beschikbaar, net als dochterbedrijf Misfit met de Vapor.

Op 10 september kwam Qualcomm eindelijk weer met een nieuwe Snapdragon Wear SoC, de nieuwe chip brengt grote veranderingen op het gebied van energieverbruik. Qua rauwe processorkracht brengt de chip nagenoeg geen veranderingen – vreemd, maar het is de beslissing van Qualcomm. Fossil is nu de eerste fabrikant die de chip in een ‘reguliere’ smartwatch meeneemt; regulier in de zin dat het niet gaat om een Wear OS-smartwatch van bijna 1.000 euro, zoals de Montblanc Summit 2. Met de Fossil Sport gaat het bedrijf de concurrentie aan in eigen huis – Misfit is van oudsher het sportgerelateerde merk van Fossil en heeft daar ook de Misfit Vapor voor op de markt gebracht.

Zoals gezegd komt de Fossil Sport dus met de nieuwe Qualcomm Snapdragon Wear 3100 SoC, hoeveel RAM en opslaggeheugen er aanwezig zijn, is niet bekend. Verder is er volgens Fossil de keuze uit een scherm met een diameter van 41 en 43mm, informatie betreffende het scherm heeft Fossil verder ook nog niet vrijgegeven, al is de kans groot dat het gaat om een AMOLED-paneel. Alle hardware zou je, met de 350 mAh batterij, een batterijduur moeten geven van 24 uur. Als de speciale modus van de SoC wordt ingeschakeld, dan overleeft de smartwatch het maximaal drie dagen.

Sensoren… en nog meer sensoren

Net als vrijwel alle andere Fossil-smartwatches bevat ook de Sportversie Wear OS, in het geval van de Fossil Sport gaat het om de recent vernieuwde versie. Daarmee is de interface over het algemeen wat donkerder om batterij te kunnen besparen. Wat ook vanouds is met de Fossil Sport, dat zijn alle sensoren die zich op de smartwatch bevinden. Zo heeft de smartwatch de traditionele hartslagsensor, maar het toestel kan ook de hoogte waarop jij je bevindt, en eventuele versnellingen waarnemen, waardoor de smartwatch geschikt is om mee te hardlopen. Dat wordt nog versterkt door de ingebouwde gps, waarmee het niet langer nodig is om een telefoon bij je te dragen tijdens het sporten.

Fossils nieuwe smartwatch komt bijna per direct beschikbaar, vanaf 12 november moet de smartwatch wereldwijd in de (digitale) winkelschappen liggen. De adviesprijs meegegeven aan de smartwatch ligt op 255 dollar, omgerekend inclusief aankoopbelasting zou dit uitkomen op 269,73 euro, ofwel ongeveer 270 euro. Of de smartwatch ook voor de hogere prijs hier in de winkel komt te liggen, is niet bekend. Fossil rekent van tijd tot tijd ook direct de prijzen van de nieuwe smartwatches door. Overigens zijn er bij de smartwatches ook een hoop bandjes te bestellen – vergelijkbaar met het uitgebreide assortiment van Misfit. Voor de Sport-smartwatch zijn er in totaliteit 28 verschillende bandjes verkrijgbaar… voldoende om uit te kiezen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business