Nieuws

YouTubers brengen teaser voor Nvidia Titan RTX aan in verschillende video’s

In de aankomende tijd gaat het afwachten zijn op een onthulling van de Titan RTX door Nvidia – gezien de teasers, die nu online zijn verschenen via onder andere JayzTwoCents en LTT, zal dit ook niet lang meer duren.

In augustus was het tijd voor een nieuwe serie grafische kaarten. De nieuwe Turing-architectuur debuteerde toentertijd in een serie Quadro-GPU’s. Niet veel later hield Nvidia tijdens Gamescom ook een presentatie om nieuwe grafische kaarten in de Geforce RTX-serie te tonen. Momenteel zijn in die serie de Nvidia Geforce RTX 2080 (Ti) en 2070 beschikbaar, al lijkt het erop dat er op korte termijn nog een grafische kaart op gaat duiken – de Nvidia Titan RTX, een hoger gepositioneerd consumentenmodel van de RTX 2080 Ti. Titan kaarten zijn meestal niet gericht op gamers, maar juist op de gebruikers die niet terecht kunnen in de Quadro-serie, maar wel een grafisch sterke GPU nodig hebben.

Via verschillende kanalen zijn nu teasers voor de Nvidia Titan RTX verschenen van YouTubers, maar ook andere influencers zijn er mee aan de slag gegaan. Voormalig leidinggevende van Google Brain, maar ook YouTubers zoals GavinFree en JayzTwoCents, laten de grafische kaarten zien in een video of op sociale media. Het lijkt niet te gaan om situaties waarin er per ongeluk een foto online wordt geplaatst, of waarbij er per ongeluk een Titan RTX in beeld te zien is – het zou anders wel zeer toevallig zijn dat ze allemaal een NDA breken, op een vergelijkbare manier. De verschijningen zijn waarschijnlijk onderdeel van Nvidia’s marketingplan voor de grafische kaart, waarbij dit gaat om gerichte teasers.

Titan RTX-specificaties

Op het moment van schrijven is er nog niet veel te zeggen over de hoeveelheid Cuda cores die de GPU zal bevatten, wel is het bekend dat de Titan RTX mogelijk 72 ‘Ray Tracing’ cores aan boord zal hebben, een kleine upgrade vanaf de 68 RT cores in de RTX 2080 Ti. Ook krijgt de Nvidia Titan RTX meer RAM-geheugen in vergelijking met zijn voorgangers, het zou gaan om 12 GB GDDR6-geheugen, in plaats van 11 GB bij de RTX 2080 Ti. Een kleine upgrade dus, al is nog onbekend hoeveel Cuda cores er ingeschakeld zullen zijn – daar kan dus nog wel eens het verschil in zitten. Maximaal heeft de Turing TU102-GPU 4.608 cores, waar er bij de RTX 2080 Ti 4.352 van zijn ingeschakeld.

https://www.instagram.com/p/Bq0VqJJDoCL/?utm_source=ig_web_copy_link

Wanneer de nieuwe grafische kaart zal arriveren, is nog niet bekend. Gezien de teasers op sociale media is de kans echter groot dat het niet lang meer mag duren. Volgens Engadget bracht Nvidia de Titan XP twee maanden na de Nvidia Geforce GTX 1080 Ti op de markt – de kans is dus groot dat Nvidia al klaar staat om de Titan RTX te lanceren. Qua prijzen is het afwachten, maar gezien de prijzen van de RTX 2080 Ti, die boven de 1.300 euro uit kunnen komen, zal de Nvidia Titan RTX daar nog wel bovenuit stijgen. Nog even en de Titan-serie komt in de buurt van een lager gepositioneerde Quadro-GPU…

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business