Nieuws

Epic Games komt met ongeziene Steam concurrent

Epic Games zet de gamingindustrie op zijn kop. Het bedrijf lanceert de Epic Games Store, die ongezien lage marges neemt op de omzet van ontwikkelaars. Game on, Steam.

Epic Games, bekend van de razend populaire game Fortnite en als ontwikkelaar van de Unreal Engine, heeft aangekondigd dat ze nu ook zelf met een eigen online gamewinkel zullen komen. De Epic Games Store, zoals deze zal heten, moet direct gaan concurreren met Steam en dat zal het platform doen door een nooit geziene omzetverdeling, met enorme marges voor ontwikkelaars.

Door het succes van Fortnite, heeft de ontwikkelaar plots toegang tot een wereldwijd gebruikt ecosysteem van tientallen verschillende betalingsmethoden en het is met andere woorden een logische stap om dit platform verder uit te bouwen. De Epic Games Store lanceert weldra met een, in het begin nog beperkt, handgekozen aanbod van games voor PC en Mac, maar geleidelijk aan zal het platform zich in 2019 openstellen voor alle soorten games, inclusief die voor Android toestellen.

Aantrekkelijk is dit ongetwijfeld en dat des te meer voor ontwikkelaars. Epic Games Store concurrent Steam vraagt momenteel 30 procent van de omzet om aanwezig te zijn op hun platform. Epic Games zal hiervoor slechts 12 (!) procent vragen. Daar komt dan ook nog eens bij dat EG de royalty kosten voor het gebruik van de Unreal Engine, zo’n 5 procent, zelf zal dragen voor ontwikkelaars die die de nieuwe webwinkel kiezen.

De studio gooit op die manier de gaming industrie helemaal overhoop. Een bewuste keuze, want Epic gaat volop voor de best mogelijke relatie met hun partners. De nieuwsfeed staat centraal, zal volledig naar wens aan te passen zijn en bovendien geen advertenties bevatten.

Epic legt uit dat het aan 12 procent genoeg heeft om winst te maken, vooral door het grote aantal Fortnite transacties waarvoor de bandbreedte en ondersteuning al bestaat en het bedrijf verwacht de gemaakte winsten in de komende jaren opnieuw te kunnen investeren.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business