Nieuws

God of War verkozen tot game van het jaar 2018

Tijdens de jaarlijkse The Game Awards werd God of War verkozen tot game van het jaar. Red Dead Redemption 2, Fortnite en Celeste kaapten ook meerdere prijzen weg.

De prestatie van God of War is extra knap als je kijkt naar de concurrentie: Red Dead Redemption 2, Assassin’s Creed Odyssey, Spider-Man en Monster Hunter: World. Een andere verrassende titel in in de shortlist van ‘Game of the Year’ is Celeste, een indie platformer van de twee ontwikkelaars Matt Thorson en Noel Berry. Die game won uiteindelijk de awards van ‘Games for Impact’ en ‘Best Independent Game’.

Shannon Studstill stond niet stil en ontving in naam van Santa Monica Studios de award. Ze richtte ook een dankwoordje naar Shuhei Yoshida, topman van Sony Worldwide Studios.

Cory Barlog, de game director, gebruikte zijn moment op het podium dan weer voor een inspirerende boodschap. “Elke game die hier vanavond aanwezig is, is een waar meesterwerk, laat je horen voor alle titels,” luidde de boodschap van Cory. “Laat je ook horen voor elke maker, zowel makers van games, films, stripverhalen en alle andere soorten makers die onze levens verrijken en ons doen geloven dat magie bestaat.”

Red Dead Redemption 2 kaapte uiteraard ook heel wat prijzen weg, waaronder beste verhaal, beste muziek, beste geluid en beste acteerwerk voor Roger Clark als Arthur Morgan. Fornite won twee awards, waaronder beste multiplayergame en beste doorlopende game. De volledige lijst van winnaars is te bekijken via de officiële website van The Game Awards.

Heb je nog drie uurtjes op overschot? Bekijk de volledige uitreiking dan via onderstaande video.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Koop jij de nieuwe iPhone 15?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business