Nieuws

Google lanceert mogelijk nog goedkopere Google Pixel 3 Lite en Lite XL-smartphones

In oktober bracht Google een tweetal Pixel-toestellen op de markt, met een flink prijskaartje voor de Pixel 3 XL. Vooralsnog lijkt het er ook op dat er een goedkopere variant beschikbaar gaat komen.

Google heeft in oktober zijn derde generatie Google Pixel-smartphones gelanceerd, het gaat om de eerste generatie in de Google Pixel-line-up met een glazen achterkant, maar ook met een behoorlijk stevig prijskaartje. Al langere tijd gaan er geruchten dat Google bezig is met Lite-varianten, deze begonnen zelfs al ruim voor de onthulling van de Google Pixel 3 en 3 XL. Via 91Mobiles en OnLeaks krijgen we mogelijk ons eerste kijkje in hoe de Google Pixel 3- en 3 XL Lite er in de komende tijd uit gaan zien, al is het natuurlijk nog altijd belangrijk om dit met een grote korrel, of gerust een bak, zout te nemen – tot de onthulling gaat het hier nog altijd om geruchten.

Wat de naamgeving van de toestellen precies gaat worden is niet bekend, OnLeaks en 91Mobiles spreken in ieder geval over de Google Pixel 3 Lite en 3 Lite XL. Net als bij de gewone Pixel-toestellen zit er een verschil in het schermformaat, de Google Pixel 3 Lite is namelijk 5,5-inch groot, waar de Pixel 3 Lite XL een 6-inch scherm bevat. In beide gevallen lijkt het te gaan om schermen met een 18:9 schermverhouding, zonder notch. Naast de kleinere schermen zou het toestel ook een dipje hebben qua specificaties – er zou namelijk ‘slechts’ een Qualcomm Snapdragon 670 SoC in de Pixel 3 Lite zitten, terwijl zijn grotere broer de Snapdragon 710 meekrijgt. RAM en opslag zou dan wel weer gelijk liggen op 4 GB en 32 GB respectievelijk.

Plastic behuizing

Om een goedkopere prijs mogelijk te maken zou Google wisselen van glas en aluminium naar een plastic behuizing. Verder lijkt het design wel grotendeels overeenkomstig te zijn met de Google Pixel 3 (XL), zo is er bovenin nog altijd een glanzend vlak, terwijl het onderste vlak meer een mat uiterlijk heeft. Ook zit de vingerafdrukscanner nog aan de achterkant, of het gaat om dezelfde scanner als in de Pixel 3 (XL) is niet bekend. Dat geldt ook voor de 12 MP-camera die aan de achterkant zit, Google heeft de Pixel-line-up de afgelopen jaren onderscheidend kunnen houden door de kwalitatief hoogstaande camera’s – het zou dus een behoorlijke domper zijn als het Lite-toestel niet in dezelfde league zit als zijn high-end familieleden.

Wat verder al wel bekend lijkt, dat is dat de speakers niet langer aan de voorkant van de telefoon zitten. In plaats daarvan zijn er twee inkepingen aan de onderkant van het toestel, mogelijk dat een van deze twee inkepingen voor de speaker is, terwijl de ander enkel aanwezig is om de symmetrie te behouden. Verder lijkt Google voor het midrange segment te beseffen dat veel gebruikers nog altijd gebruik willen maken van oordopjes met ‘n draad – er is aan de bovenkant van het toestel, als de renders van OnLeaks juist blijken te zijn, namelijk een audiopoort terug te vinden. Wanneer Google de toestellen zou onthullen, en welke prijs daar tegenover zou komen te staan, is niet bekend.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business