Google Fit 2019

Google helpt je om 2019 sportief te starten door je tot bewegen aan te zetten via de Google Fit app. Hoe meer je beweegt, hoe meer punten je verzamelt.

Advertentie

Het jaar loopt ten einde en dus is het tijd om te beginnen nadenken over onze goede voornemens voor 2019. Steevast schiet er dan “meer bewegen” in je hoofd, maar de effectieve uitvoering daarvan laat vaak te wensen over. Gelukkig is er Google om je daarbij te helpen, de technologiegigant lanceert een uitdaging van 30 dagen in de Google Fit app.

Via Google Fit hoopt Google je tot bewegen aan te zetten dankzij gamification, ze maken er met andere woorden een spelletje van zodat je de interesse minder snel verliest. Via de app zal je in januari zogenaamde Heart Points (hartpunten) kunnen verzamelen door actief bezig te zijn. Wandelen, lopen, fietsen, maar ook yoga of kickboxen en vele andere sporten, Google houdt alle informatie over je activiteiten voor je bij via je Android smartphone en/of WearOS smartwatch.

Het doel is simpel: scoor zoveel mogelijk hartpunten in de maand januari. De American Heart Association zet de standaard op 150 punten per week omdat het risico op hart- en vaatziekten vanaf dat punt minder wordt. Het halen van die doelstelling zou eveneens een positief effect moeten hebben op je nachtrust en je mentale welzijn.

Google geeft ook nog wat tips mee om het allemaal wat leuker te maken en stelt voor om buiten te spelen met je (klein)kinderen of simpelweg te voet naar de bakker te gaan. Uiteraard is het allemaal leuker om dit niet alleen te doen en daarom werkt Google samen met 36 influencers uit negen verschillende landen. Door #GetFitWithGoogle te volgen op Instagram en YouTube blijf je op de hoogte van hun activiteiten.

Wij wensen je veel succes!

Advertentie