Nieuws

NVIDIA RTX GPU’s met ray tracing vinden hun weg naar laptops

Het duurt altijd even voor GPU’s hun weg van desktop naar laptop gevonden hebben. De RTX 20-GPU’s van NVIDIA zijn hier al in geslaagd.

NVIDIA is geen onbekende op het vlak van grafische processoren van desktop-pc’s en laptops. Nog niet zo heel lang geleden kwam het bedrijf aanzetten met de krachtige RTX 20-processoren die bedoeld waren om zware games te kunnen draaien. De chipproducent heeft nu aangekondigd dat deze processoren binnenkort ook beschikbaar zullen zijn in laptops.

De RTX GPU’s zullen vanaf eind januari beschikbaar zijn in bepaalde laptopmodellen van producenten zoals ASUS, Alienware en HP. Aangezien de GPU’s van NVIDIA voornamelijk bedoeld zijn voor gamers, gaat het hier dan ook om gaminglaptops. Het bedrijf kondigde verder aan dat het gaat om een eerste lading van 40 laptops waarin we de chips kunnen terugvinden.

Ray Tracing

De specialiteit van deze processoren is een techniek genaamd ray tracing, waarmee beelden van hoge kwaliteit gecreëerd kunnen worden. De grootste uitdaging om de processoren met ray tracing naar laptops te brengen, was creatief omspringen met de rekenkracht van de laptops, aangezien ray tracing enorm intensief is om uit te voeren. Zeventien van de laptops met deze RTX GPU’s hebben bijgevolg een Max-Q-design, wat minder snel is dan de tegenhanger in desktopformaat, maar wel past in het design van een laptop.

Tijdens de keynote van NVIDIA CEO Jensen Huang liet hij als voorbeeld een MSI GS65 Stealth Thin zien met daarin een RTX 2080 GPU. Hier werd tot slot ook meegedeeld dat de GPU tweemaal zo snel is als die van een PlayStation 4 Pro en zelfs sneller zou zijn dan de GTX 1080 in desktop-pc’s.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business