Nieuws

Dan toch 1.900 ontslagen bij Proximus

De kogel is door de kerk. Er zullen dan toch bijna tweeduizend werknemers moeten opstappen bij Proximus de komende drie jaar.

Proximus-CEO Dominique Leroy bevestigde vanochtend na het vakbondsoverleg de rekensom; 1.900 werknemers zullen verdwijnen, terwijl er 1.250 het bedrijf weer zullen vervolledigen.

Volgens Proximus is de sanering, gepaard met de indienstname van 1.250 nieuwe werkkrachten, nodig voor een tranformatie van telecombedrijf naar leverancier van digitale diensten. Toch is de digitale transformatie van de Belgische telecom niet zonder groeipijnen. De hele omschakeling houdt namelijk ook een kostenbesparing in van 240 miljoen euro, wat grotendeels ook het collectief ontslag verklaart.

Op de nieuwswebsite van Proximus worden de ontslagen alvast positief gespind; “Proximus lanceert zijn #shifttodigital strategie en versnelt daarmee zijn transformatie om relevant te blijven op de Belgische markt en om de toekomst van het bedrijf veilig te stellen” staat er te lezen. Volgens CEO Leroy was er “geen andere keuze” . Ze wijt de ontslagen dan ook deels aan “het tempo van de digitalisering en de disruptieve markomstandigheden.”

De vakbonden hebben alvast aangegeven zich te zullen verzetten aangezien Proximus “geen bedrijf in moeilijkheden is.” Ook Premier Michel ziet die naakte ontslagen niet zitten. De Belgische staat is de grootste aandeelhouder van de telecomgigant, en Michel heeft meermaals “jobs, jobs, jobs” als verkiezingsleuze geschald. Het collectief ontslag zou voor hem dus gezichtsverlies zijn.

Ondertussen is de handel in het aandeel van Proximus terug van start gegaan op de Brusselse beurs.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business