Nieuws

Later dit jaar zien we mogelijk de eerste Google Pixel-smartwatches

Google heeft de afgelopen twee jaar zeer nette Pixel-smartphones uitgebracht. Er gaan al langer geruchten over een Pixel-smartwatch, al ontkende het bedrijf dit altijd. Mogelijk dat daar in 2019 een verandering in komt.

Google is al jaren aan het strijden om zijn smartwatch-platform overeind te houden. Een van de wijzigingen aan zijn besturingssysteem is de naam. Niet langer worden er Android Wear-smartwatches verkocht, maar enkel ‘Wear OS’-smartwatches. Google zou deze wijziging hebben doorgevoerd om het besturingssysteem toegankelijker te laten klinken voor eigenaren van iPhones. Toch blijkt Wear OS geen enorm succes te zijn; veel fabrikanten hebben zich teruggetrokken uit deze markt. Vooralsnog is er enkel een strijd gaande tussen Fossil en Mobvoi. Andere fabrikanten hebben haast geen marktaandeel in het smartwatch-segment. Google lijkt deze marktdeling nog dit jaar te willen veranderen, er zijn eind vorige week namelijk opnieuw aanwijzingen verschenen voor Google Pixel-smartwatches.

Till Kottmann, ontwikkelaar van de Lawnchair launcher voor Android, kwam plots achter een commit van Google in zijn Android repo. Uit de naam van de commit blijkt al dat het te maken heeft met smartwatches: Update CtsWindowManagerDeviceTestCases for chin devices. ‘Chin devices’ staat voor de smartwatches met een ‘flat tire’ beeldscherm. In dat geval wordt er een kleine onderste rand gebruikt om de sensoren weg te werken. Gezien de vorderingen van technologieën is de kans echter vrij klein dat Google daadwerkelijk een smartwatch met een ‘kin’ gaat onthullen. Als tweede is er nog de verwijzing naar verschillende vissen in de commit: “Test: run cts -m CtsWindowManagerDeviceTestCases -t android.server.wm.DialogFrameTests for medaka, salmon, walleye”. Nu wil het zo zijn dat Google in de afgelopen jaren altijd vissoorten heeft gebruikt voor zijn Google-producten.

Onthulling in oktober?!

Wanneer we de smartwatches zullen zien, is nog niet bekend. Meestal houdt Google zijn ‘Made by Google’ hardware-evenement in oktober. De kans is dan ook groot dat het nog even wachten geblazen is op de nieuwe smartwatches. Over de interne hardware kunnen we vermoedelijk vrij kort maar krachtig zijn, er zal een Qualcomm Snapdragon Wear 3100 SoC aanwezig zijn. Over andere specificaties is nog vrij weinig te zeggen, maar ik vermoed dat de Google Pixel-smartwatch ondersteuning zal bieden voor Bluetooth, GPS en hartslagmonitoring. Verder heeft Google recentelijk een technologie van Fossil overgenomen voor een slordige veertig (40) miljoen dollar. Welke technologie er precies is overgenomen is nog altijd niet bekend. Wel is bekend dat Fossil als eerste de technologie naar een smartwatch zal brengen, Google zou later de functionaliteit aan Wear OS toevoegen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business