Nieuws

OnePlus laat zijn gebruikers een nieuwe functie in OxygenOS ontwerpen

OnePlus heeft in de recente jaren al zijn toestellen geleverd met OxygenOS. Het bedrijf gaat nu in samenwerking met de community nieuwe functies ontwikkelen voor het Android-gebaseerde besturingssysteem.

Als ik aan OnePlus toestellen denk, is OxygenOS voor mij het eerste dat naar boven komt. De Chinese smartphonefabrikant begon in 2014 met het leveren van zijn toestellen, als eerst nog met Cyanogen OS. Dit werd vanaf de OnePlus 2 opgevolgd door OxygenOS. Zowel Cyanogen- als OxygenOS hebben een doel voor de gebruikers, er moeten vooral veel functies beschikbaar zijn om het systeem naar wens te configureren. Om aan wensen van gebruikers te voldoen, heeft het bedrijf sinds de OnePlus 3 ook de Open en Closed Beta om nieuwe functies te ontwikkelen. Toch zijn er nog veel functies die het bedrijf niet toepast, simpelweg omdat er te veel suggesties zijn om serieus uit te werken binnen een beperkte tijdsspanne. OnePlus heeft besloten om dit ‘op te gaan lossen’ door het organiseren van een Product Manager Challenge (PMC) via het OnePlus Forum, zo schrijft de fabrikant.

OnePlus vergelijkt de nieuwe wedstrijd met de Shark Tank, waar je je ideeën kan aanbieden aan een drie- of viertal eigenaren van grote bedrijven. In dit geval stuur je echter een geheel nieuw idee voor een softwarematige functie op naar OnePlus. Gebruikers kunnen dit insturen via de Tech Sectie van het OnePlus Forum (vergeet #PMChallenge niet in te titel te plaatsen). Om mee te kunnen doen moet je de doelgroep specificeren, maar ook wat de functie precies in zal houden en wat de waarde zal zijn voor de gebruikers van OxygenOS. Het is echter niet alleen het delen van een idee, OnePlus geeft aan dat gebruikers diagramschetsen toe moeten voegen om het idee wat meer body te geven. Verder moeten de schetsen voldoen aan de huidige ontwerpprincipes van OxygenOS die recent nog zijn opgesteld. Vanaf 22 februari zal het design beoordeeld worden door het productteam onder leiding van Gary C.

Reis naar OnePlus-event

Mocht je de gelukkige winnaar zijn van de georganiseerde wedstrijd, dan ga je met het OnePlus-team naar het productevenement ergens in het voorjaar van 2019, de winnaar wordt in elk geval in maart getrokken. Samen met het productteam zal je daar de lancering van je ‘eigen’ functie in OxygenOS meemaken; tegelijkertijd zal tijdens het evenement ook het nieuwste toestel van OnePlus gelanceerd worden. Vermoedelijk gaat het niet om de OnePlus 7, maar juist om het eerste 5G-toestel van OnePlus. Eind vorig jaar maakte Pete Lau, CEO van OnePlus al bekend dat het toestel duurder zou worden vergeleken met eerdere OnePlus-smartphones. De prijsstijging zal echter niet het geval zijn voor de OnePlus 7, die vermoedelijk wat later, in mei of juni, zal verschijnen. Voor nu is het nog afwachten geblazen, maar het is in elk geval goed om te zien dat de smartphonefabrikant samen met de community werkt aan nieuwe functies. Het doet mij zelf een beetje denken aan de ontwikkeling van de OnePlus One in 2014…

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business