tesla model 3

De leveringen van het Tesla Model 3 in Europa zijn officieel van start gegaan. Dit gaat echter gepaard met een onverwachte vertraging.

De Tesla-fans in België waren de afgelopen dagen laaiend enthousiast over de eerste Europese lading van het Tesla Model 3. Die kwam namelijk aan in de haven van Zeebrugge. De levering van de wagens is gisterenavond gestart, maar enkele klanten werden jammer genoeg met lege handen terug naar huis gestuurd.

Gewoonlijk duurt het even voor auto’s hun weg hebben gevonden naar de garages. Toch had Tesla al enkele kopers gecontacteerd dat ze gisterenavond hun Tesla Model 3 konden ophalen in zowel België als Nederland. Een koper die afgezakt was naar het Nederlandse Tilburg liet dan via Twitter weten dat hij was teruggestuurd met de boodschap dat hij op 16 februari zijn twee Tesla’s – ja, de man heeft er daadwerkelijk twee besteld – kon ophalen.

Wat de vertraging precies heeft veroorzaakt, is voorlopig onbekend. Elon Musk, CEO van Tesla, heeft het over “onverwachte uitdagingen met de eerste lading auto’s in Zeebrugge”. Hij voegt hieraan toe dat de wagens morgen (vandaag dus) in groten getale verspreid zullen worden.

Ondanks deze vertraging doet dit niets af van de wereldprimeur van Tesla. Het bedrijf is er gisteren in geslaagd om, weliswaar in beperkte mate, de leveringen uit te voeren van de eerste Model 3’s in Europa.