Nieuws

Honda onthult prototype van zijn elektrische stadsauto

Japanse autofabrikant Honda kondigde eerder al aan dat het een elektrische stadsauto aan het ontwikkelen was. Daarvan zien we nu het prototype.

“Less is more” is duidelijk wat Honda in het achterhoofd hield bij de ontwikkeling van zijn nieuwe elektrische stadsauto. Eind januari lichtte de autofabrikant al een tipje van de sluier en nu geeft het ook enkele technische details en nieuw beeldmateriaal vrij over het zogenaamde E Prototype.

Op het beeld hierboven kan je al zien dat het gaat om een echte stadsauto. Dit driedeursautootje kan na een laadbeurt een maximum van 200 kilometers afleggen. Hiertegenover staat wel een hoge laadsnelheid, aangezien deze nieuwe Honda na een halfuur opnieuw voor 80 procent opgeladen moet zijn. Hier gaat het natuurlijk om een maximumsnelheid, dus wat dit in de praktijk is, hangt af van de oplader. De kans dat een willekeurige laadpaal je deze snelheid kan bezorgen, is alleszins niet heel groot.

Aan de binnenkant zien we een gezonde mix van moderne technologie en rustieke houtelementen. Op het beeld hierboven is een uitgebreid controlepaneel te zien met touchscreens. Hierin kan je eveneens de beelden van de verschillende “spiegels” bekijken. Bemerk de aanhalingstekens, aangezien Honda ervoor heeft gekozen om de spiegels aan de zijkanten te vervangen door camera’s om de wagen aerodynamischer te maken. Ook de beelden van de achteruitkijkcamera zullen getoond worden op het infotainmentsysteem.

Meer informatie, waaronder de prijs, over het E Prototype wordt tot slot bekendgemaakt op 5 maart tijdens de Geneva Motor Show in Zwitserland.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business