Nieuws

DuckDuckGo nu beschikbaar als zoekmachine in Chrome

DuckDuckGo wordt voorgesteld als zoekmachine vanaf Chrome-update 73.0. Een grote stap voor de privacyzoekmachine, die plots in 60 landen beschikbaar is.

De meeste gebruikers van Google Chrome maken gebruik van Google als hun standaard zoekmachine. Chrome biedt echter meerdere keuzes aan in de instellingen van de browser en sinds update 73.0 is privacyzoekmachine DuckDuckGo nu één van deze opties.

De toevoeging van DuckDuckGo verliep in alle stilte, het is uiteraard geen nieuws dat Google dit luidop wil promoten. Toch is het een enorm voordeel voor de zoekmachine, want hij komt op die manier plots beschikbaar in meer dan 60 landen wereldwijd. De wijziging komt er aan de hand van nieuwe gebruiksdata waarop Google zich baseert om zijn beslissing te maken. Vier zoekmachines worden immers gekozen op basis van deze data en verschijnen dan als suggesties in Chrome. Deze lijst verschilt van regio tot regio. Zo zie je in België naast DuckDuckGo en Google ook Yahoo en Bing verschijnen.

DuckDuckGo is beschikbaar in volgende landen: Argentinië, Oostenrijk, Australië, België, Brunei, Bolivia, Brazilië, Belize, Canada, Chili, Colombia, Costa Rica, Kroatië, Duitsland, Denemarken, Dominicaanse Republiek, Ecuador, Faeröer, Finland, Griekenland, Guatemala, Honduras, Hongarije, Indonesië , Ierland, India, IJsland, Italië, Jamaica, Koeweit, Libanon, Liechtenstein, Luxemburg, Monaco, Moldavië, Macedonië, Mexico, Nicaragua, Nederland, Noorwegen, Nieuw-Zeeland, Panama, Peru, Filippijnen, Polen, Puerto Rico, Portugal, Paraguay , Roemenië, Servië, Zweden, Slovenië, Slowakije, El Salvador, Trinidad en Tobago, Zuid-Afrika, Zwitserland, VK, Uruguay, VS en Venezuela.

DuckDuckGo oprichter Gabe Weinberg was uiteraard tevreden met het nieuws. ‘We zijn blij dat Google het ook belangrijk vindt om aan zijn gebruikers een privacyzoekmachine aan te bieden,” liet hij weten in een bericht aan TechCrunch.

chromiumduckduckgogoogle chromezoekmachine

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals