Nieuws

Mackenzie Bezos geeft ex-man Jeff 75 procent van Amazon-aandelen

Het stemrecht in de Raad van Bestuur van Amazon krijgt Jeff er nog eens gratis bij.

Mackenzie Bezos heeft in een tweet laten weten dat haar 26-jaar durende huwelijk met Amazon-topman Jeff Bezos nu ook formeel beëindigd is. Ze voegde eraan toe dat ze haar ex-man ook alle interesten zal geven in de Washington Post, die ook in handen ligt van Bezos, en in Blue Origin, het ruimtebedrijf van Bezos.

De deal stipuleert ook dat MacKenzie 75 procent van haar gedeelde Amazon-aandelen aan Jeff Bezos zal geven, terwijl hij ook het recht behoudt om te stemmen met haar resterende 25 procent. Naar eigen zeggen doet ze dat om zijn niet-aflatende steun aan Amazon en zijn zusterbedrijven verder te ondersteunen.

Mackenzie zegt ook nog erg dankbaar te zijn dat haar scheiding eindelijk rond is, en tweet zelfs dat ze “uitkijkt naar haar eigen toekomstplannen.”  Het is niet moeilijk te achterhalen wat ze daarmee bedoelt. Mackenzie is zelf een gevestigde schrijfster, en bracht reeds in 2005 haar eerste roman “The Testing of Luther Albright” uit. De roman won uiteindelijk de American Book Award.

Jeff kondigde zijn nakende scheiding als eerste aan, drie maanden voor de procedure helemaal rond was. Hij zei toen dat hij ervan overtuigd was dat ze zouden verdergaan als vrienden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Welke antivirussoftware gebruik jij?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business