OnePlus 3 en 3T ontvangen eerste Android 9.0 Pie-test in China

OnePlus werkt al een langere tijd aan OxygenOS gebaseerd op Android 9.0 Pie, voor de OnePlus 3 en 3T. Gebruikers van deze toestellen kunnen binnenkort van de grote update gaan genieten.

OnePlus voert wereldwijd al sinds jaar en dag twee softwarevarianten: HydrogenOS in China en OxygenOS voor alle ‘westerse’ markten. In China liggen de updates altijd iets voor op die van OxygenOS, gezien HydrogenOS niet door de CTS-suite van Google hoeft te rollen. Dat is nu ook weer zichtbaar bij de 3 en 3T, die in China hun eerste beta ontvangen van Android 9.0 Pie. Daarmee is het officieel een van de weinige toestellen die drie jaar lang software upgrades ontvangt. Bij de lancering stond er nog Android 6.0 Marshmallow op, inmiddels zijn we dus drie versies verder.

Momenteel draaien alle exemplaren van de OnePlus 3 en 3T nog op Android 8.0 Oreo. Het bedrijf nam begin 2018 het besluit om de toestellen niet te voorzien van 8.1 Oreo, maar juist te wachten op Android 9.0 Pie. Tegelijkertijd maakte het bedrijf bekend zijn algehele updatestrategie op de schop te doen. Daarmee krijgen alle OnePlus-toestellen nu minimaal twee jaar lang software upgrades en drie jaar beveiligingspatches. Het bedrijf voldoet daar met de 3T alvast wel aan. In China is het nu namelijk bezig met een ‘open beta’ voor Android 9.0 Pie, terwijl ze in Europa nog werken aan een ‘closed beta’. Met beide softwarevarianten in beta-fase, zal de wereldwijde release niet lang meer op zich laten wachten.

Grootschalige wijzigingen

Vergeleken met Android 8.0 Oreo heeft OnePlus behoorlijk grootschalige wijzigingen doorgevoerd in OxygenOS gebaseerd op Android 9.0 Pie. Dit brengt zowel wijzigingen met zich mee onder als boven de motorkap. Verder brengt OxygenOS 9.x een vernieuwde ‘do not disturb’ modus, waardoor het gebruik van de ‘alert slider’ net iets intuïtiever wordt. Als laatst volgt de Game Mode 3.0, waarmee je alle notificaties kan blokkeren op de achtergrond. Geen wereldschokkende wijzigingen van OnePlus zelf, maar wel een grote upgrade voor alle gebruikers van de 3 en 3T. Wanneer de update voor iedereen uit zal rollen is nog onbekend. De update wordt in de komende weken verwacht. Er zal er eerst een open beta voor de westerse markten verschijnen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business