Nieuws

Sony laat je eindelijk je PlayStation Network-ID aanpassen

Sony laat eindelijk het aanpassen van je bijnaam toe op PSN, het PlayStation Network. Gedaan dus met namen zoals bond4ever007 en n00bslayer88!

Er was al heel lang vraag naar, maar nu is het ook eindelijk mogelijk: Sony laat gebruikers eindelijk toe om hun PSN ID aan te passen. In Noord Amerika was dit gisteren al mogelijk voor gebruikers van het PlayStation Network en vanaf vandaag 11 april kan het ook in Europa.

Al 13 jaar PSN

Het PlayStation Network bestaat ondertussen al bijna 13 jaar. Tieners die het toen ‘cool’ vonden om gebruikersnamen zoals bond4ever007 te registreren zijn ondertussen volwassen geworden (en werken al dan niet op de redactie van TechPulse) en beginnen zich toch wel een beetje schamen daarvoor.

Sony vond echter dat het tijd was voor verandering en kondigde al in 2017 aan dat de naamswijzigingen eraan zaten te komen. Twee jaar later is het ook effectief mogelijk. Je kan het hele proces doorlopen via de PSN-website of je PS4. Gebruikers van een PS3 of Vita vallen helaas uit de boot en moeten een alternatief apparaat zoeken. De eerste naamswijziging kan je gratis doorvoeren, maar daarop volgende wijzigingen zullen je 10 euro kosten, of de helft voor PlayStation Plus-gebruikers.

Twijfel je toch over je nieuwe naam, dan kan je nog altijd PlayStation support raadplegen om de wijziging ongedaan te laten maken. Je oude ID zal alvast beschikbaar blijven en gedurende 30 dagen kan je beide ID’s weergeven op je profiel.

Niet zonder risico

Let wel op, want het is mogelijk dat niet al je games een naamswijziging zullen ondersteunen. In het beste geval gaat het dan om instellingen die verloren gaan, accounts die opnieuw gelinkt moeten worden of je oude ID dat zichtbaar blijft. In het ergste geval is het echter mogelijk dat je bepaalde content zal kwijtspelen, waaronder add-ons en in-game currency, save games en trofeeën. Je kan in die gevallen proberen je oude ID opnieuw in gebruik te nemen, maar Sony garandeert niet dat alles dan terug in orde is. Raadpleeg dus zeker de volledige lijst met games op de website van Sony alvorens je kiest voor een nieuwe bijnaam. Games die zijn uitgekomen na 1 april 2018 zouden aldus Sony grotendeels vrijgesteld zijn van problemen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business