Amazon Fire TV

De twee technologiegiganten hebben een ruzie bijgelegd en YouTube keert terug naar Amazon Fire TV.

Wegens een langdurige ruzie tussen Google en Amazon, haalde Google in 2017 de YouTube-app van Amazon Fire TV. Tot die tijd waren gebruikers van Fire TV genoodzaakt om een webbrowser te gebruiken om YouTube-filmpjes te bekijken, maar die tijden zijn nu voorbij. De ruzie werd namelijk bijgelegd en YouTube keert terug naar Amazon Fire TV-apparaten.

De verzoening brengt nog meer goed nieuws. De Amazon Prime Video applicatie zal namelijk ook ondersteuning brengen voor Chromecast. YouTube TV en YouTube Kids komen later dit jaar ook naar Fire TV. Gebruikers hebben terug een stuk meer keuzevrijheid in de gewenste streaming- diensten en apparaten.

Google en Amazon: de strijdbijl begraven

De ruzie die ervoor zorgde dat YouTube verdween van Fire TV, kende zijn oorsprong in 2017. Toen viel het bij Google niet in goede aarde dat Amazon geen Google-producten zoals de Chromecast en Google Home speaker zou verkopen. Daarnaast wou Amazon geen Cast-ondersteuning toevoegen aan Amazon Prime Video. Google reageerde hier toen op door YouTube van de Amazon Fire TV te halen. Gelukkig is de ruzie nu volledig voorbij. De functionaliteiten komen terug en Google-producten worden reeds geruime tijd terug aangeboden op Amazon.