Nieuws

Nieuw ontwerp van Android Auto legt de focus op de weg

Sinds de lancering van Android Auto in 2014 is er niet heel veel veranderd in de software voor slimme wagens. Daar komt nu verandering in.

De vraag bij een update is altijd wanneer en vooral ook waar die precies uitgerold zal worden. Bij de nieuwe versie van Android Auto die Google zonet uit de doeken heeft gedaan, wordt die vraag ook gesteld. En het antwoord op die vraag is over het algemeen positief: de update is voor deze zomer en hij verschijnt op alle auto’s die momenteel al Android Auto ondersteunen. Het probleem hier is echter dat Android Auto nog steeds niet beschikbaar is in de Play Store in België en Nederland. Of de beschikbaarheid van de software ook uitgebreid wordt met deze update wordt helaas niet vermeld.

Updates in Android Auto

Wat betreft de updates is er een algemene lijn te zien: ze helpen je focussen op de weg. Dit gebeurt op verschillende manieren. Je zal in de eerste plaats sneller kunnen vertrekken, aangezien Android Auto je media automatisch verder zal afspelen en meteen je navigatieapp naar keuze toont.

De nieuwe navigatiebalk toont daarnaast de richtingsaanwijzingen en je kan er ook je apps en smartphone tegelijk mee bedienen. Diezelfde navigatiebalk heeft voortaan ook minder taps nodig om dezelfde acties uit te voeren. Het meldingencentrum zal bovendien recente oproepen, berichten en meldingen tonen zodat je zelf kan kiezen wanneer je ze wil bekijken, beluisteren en/of beantwoorden.

Tot slot zal het algemene design beter passen in auto’s én komt er een donker thema met bepaalde kleuraccenten om tekst zo leesbaar mogelijk te maken. Die leesbaarheid wordt nog verder geoptimaliseerd, aangezien Android Auto zich beter zal aanpassen aan de schermgrootte van infotainmentsystemen.

Nu is het alleen nog wachten tot de software beschikbaar wordt in ons land.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business