OnePlus 7 vanaf 4 juni beschikbaar, direct te pre-orderen bij Fnac

OnePlus liet eerder nog geen verkoopdatum voor de OnePlus 7 vallen. Inmiddels is bekend dat de non-Pro versie vanaf 4 juni aan te schaffen is, en nu al bij Fnac in de pre-order fase zit.

Op 14 mei kondigde OnePlus officieel twee nieuwe toestellen aan voor 2019, de OnePlus 7 en OnePlus 7 Pro. Het laatstgenoemde toestel ging op 21 mei officieel in de verkoop, omtrent de OnePlus 7 non-Pro bleef het vooralsnog stil. In het persbericht was al te lezen dat OnePlus de 7 pas op een later moment, “ergens in juni”, beschikbaar zou stellen. Inmiddels is daar uitsluitsel over. Het bedrijf geeft in een bericht aan dat het toestel vanaf 4 juni in de schappen op OnePlus.com zal liggen. Belgische lezers kunnen ook alvast bij Fnac terecht om het toestel te pre-orderen. Zij krijgen het toestel dan begin juni thuis geleverd. Fnac is vanaf 2019 de officiële partner van OnePlus in België. In Nederland kan je terecht bij T-Mobile of Belsimpel.

OnePlus 7 of toch de Pro?

Qua interne specificaties zal je geen grote verschillen terugvinden tussen de twee toestellen. Zo zal de OnePlus 7 non-Pro ook een Qualcomm Snapdragon 855 SoC meekrijgen, tezamen met 6 of 8GB RAM-geheugen met daarbij respectievelijk 128 en 256GB-opslaggeheugen. Het geheugen is, net als bij de OnePlus 7 Pro van de nieuwe UFS 3.0-generatie. Verder bevat het toestel een 3.700mAh-batterij, welke opgeladen wordt via de USB-C-poort aan de onderkant van het toestel. Opladen gaat met een maximale laadsnelheid van 20W, in tegenstelling tot 30W bij de OnePlus 7 Pro. Wat we dan wel bij beide toestellen moeten missen is een 3.5mm-audiopoort, er zijn losse dongles te koop bij OnePlus.

Aan de voorkant van de OnePlus 7 treffen we hetzelfde 6,41-inch scherm aan als bij de OnePlus 6T die in 2018 verscheen. Het scherm heeft een resolutie van Full-HD+ en een beeldverhouding van 19.5:9. Aan de bovenkant vinden we een waterdruppel-notch terug waar de selfiecamera in verwerkt zit. De selfiecamera maakt foto’s in een 16MP-resolutie en heeft een diafragma van f/2.0. Aan de achterkant zal je twee camera’s aantreffen. Eenmaal dezelfde 48MP-sensor uit de OnePlus 7 Pro met ditmaal een f/1.7-aperture. In dezelfde module vind je de 5MP-camera terug om diepte te meten voor portretfoto’s. Er zit geen vingerafdrukscanner aan de achterkant; die zit net zoals bij de 6T in het scherm.

Pre-orderen bij Fnac

Op het moment van schrijven kan je bij Fnac terecht om de OnePlus 7 met 128 GB opslag en 6GB RAM te pre-orderen – je krijgt het toestel dan begin juni thuis afgeleverd. Koop je hem liever direct via de webwinkel van OnePlus, dan kan je op 4 juni om 11.00 uur terecht om het toestel aan te schaffen in zowel 6 GB/128 GB en 8 GB/256 GB. Er is slechts één kleuroptie beschikbaar, en dat is Mirror Grey. In Oosterse markten verschijnt er nog een rode kleurvariant, maar deze zal niet in Europa toekomen. Prijzen van het toestel beginnen bij 559 euro voor 6 GB/128 GB, terwijl het 8 GB/256 GB model 609 euro gaat kosten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business