Peugeot e-208

Tesla begint het ‘alleenrecht’ op de markt van elektrische auto’s langzaamaan te verliezen. Ditmaal plaatst Peugeot de e-208 in zijn webwinkel, een kleine EV die in de verkoop gaat voor 29.991 euro.

Rijden we binnenkort allemaal rond in elektrische auto’s? Waarschijnlijk wel, je ziet ze dan ook steeds vaker op de weg. Vooral Tesla’s zie je veelvoudig rondrijden, maar ook andere bedrijven zijn hard aan het werk om hun ‘steentje bij te dragen’ aan de elektrische-revolutie. Peugeot speelt ook een rol in de ontwikkelingen en heeft woensdag bekendgemaakt dat het een elektrische versie van de 208, genaamd de e-208, in België op de markt zal brengen. Via de website van Peugeot België is het nu alvast mogelijk om de auto te configureren. Je mag er wel goed voor gaan zitten, je betaalt namelijk al 29.991 euro voor het basismodel, er zijn nog drie duurdere configuraties beschikbaar.

Peugeot e-208

Het begint allemaal bij dezelfde basis, want qua motor en bereik is er geen verschil tussen de vier modellen. Je krijgt te allen tijde dus een 136pk sterke motor met een maximaal bereik van 340km. Peugeot maakt in de e-208 gebruik van een 50kWh-batterij, die opgeladen kan worden met een 100kW-snellader. Daarmee zou 80 procent van de accu in slechts dertig minuten opgeladen kunnen worden. Ook kan je de auto thuis opladen met maximaal 11kW. Daarmee is de accu, zo liet Peugeot weten, binnen zes uur volledig opgeladen. Wat betreft de actieradius is de auto onderworpen aan de WLTP-cyclus, maar dat wil nog niet zeggen dat je effectief de 340km actieradius kan halen.

Als je de auto gaat bestellen op de Belgische website van Peugeot, dan betaal je minimaal 29.991 euro voor het ‘Active’ model. Uiteraard is dat het basismodel en zullen er daar relatief weinig van verkocht worden. Boven de Active is er nog het Allure-model, gevolgd door de GT-line en de GT. Als je kiest voor de Allure, dan betaal je minimaal 31.280 euro, terwijl de GT-Line en GT respectievelijk 32.945 en 34.602 euro kosten. Opvallend is dat de prijzen in Nederland een stuk hoger beginnen en ook verder doorlopen tot maximaal 39.050 euro. Wanneer je de e-208 bij de dealer mag verwachten is nog onbekend. Later dit jaar zal ook een broertje, de Opel Corsa-e nog in de Benelux verschijnen.