Nieuws

Honda heeft een plan voor elektrische wagens

De wagenfabrikant wil zijn elektrische auto’s rijklaar hebben voor de Amerikaanse markt tegen 2025.

Honda heeft de Europese markt ondertussen al sterk doen watertanden met renders van zijn nieuwste compacte elektrische Honda E. Daar is de Amerikaanse consument echter niets mee. De Honda E is namelijk niet bestemd voor Amerikaanse bodem.

Honda heeft ondertussen ook de gebeden van de Amerikaanse consument verhoord. Het bedrijf brengt nu een modulair platform uit voor elektrische voertuigen dat betaalbaarheid, prestatie en een lange rijduur moeiteloos met elkaar combineert.

Volgens Automotive News werd het platform vorige week aangekondigd in Japan, en hoopt Honda tegen 2025 klaar te zijn met de hele onderneming. In tegenstelling tot het Europese ontwerp, beschikt het Amerikaanse design over een modulair platform dat kan instaan voor een hele resem batterijen, motoren en carrosserietypes.

De aankondiging consolideert nogmaals de positie van Honda binnen de globale markt van elektrische voertuigen. Vooral het aangename prijskaartje maakt Honda tot stevige concurrentie voor andere elektrischewagenfabrikanten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business