OnePlus 7 Pro ontvangt Nightscape-functie voor ‘alle’ camera’s

Als eigenaar van de OnePlus 7 Pro zat je er misschien al op te wachten, Nightscape komt eraan voor alle camera’s van het toestel. Zo bevestigde een Product Manager van OnePlus.

OnePlus stond de afgelopen jaren niet bekend als de fabrikant van de beste camera’s. Daar heeft het met de OnePlus 7 Pro wel een wijziging voor aangebracht. In plaats van slechts twee camera’s, zijn er ditmaal zelfs drie camera’s aanwezig op de achterkant – om precies te zijn, een 48MP-sensor met pixel-binning, gevolgd door ultra-wide en telefoto-camerasensoren. Het gaat echter niet alleen om de hardware-implementatie, software is steeds vaker de bepalende factor voor gebruiksgemak en kwaliteit van de gemaakte foto’s. In het geval van het toptoestel is er dit jaar Nightscape 2.0 toegevoegd, een functie om ‘s avonds een betere foto te maken. OnePlus zal wederom een wijziging doorvoeren in de werking van de functie.

OnePlus’ Nightscape 2.0

Over de eerste versie van Nightscape waren gebruikers nog niet echt te spreken. Vandaar dat er een tweede versie verscheen met de OnePlus 7 Pro, die vooral moet helpen om highlights beter onder controle te houden. Met Nightscape is het mogelijk om meer details te behouden in schaduwen, en ook highlights niet te overbelichten. Helaas ben je op het moment van schrijven verplicht om de 48MP-sensor te gebruiken in de Nightscape-modus, maar daar zal nu verandering in komen. Zake Zhang, productmanager van OnePlus heeft namelijk aangegeven dat de functie binnenkort op alle camera’s van de OnePlus 7 Pro zal werken. Vermoedelijk gaat het dan om de twee andere camera’s achterop.

OnePlus voert deze wijziging door nadat er al tijdenlang over missende functies voor andere sensoren wordt gesproken. Zo is het momenteel ook nog niet mogelijk om andere camera’s in de Pro-modus te gebruiken. Of de smartphonefabrikant daar eens een wijziging door zal voeren is nog onbekend. Eigenaren van de OnePlus 7 Pro kunnen in elk geval binnenkort genieten van de Nightscape-functie op alle sensoren, deze wijziging zal via een Over-The-Air (OTA) update uitgerold worden. Gebruikers van de oude OnePlus-smartphones stellen het voorlopig nog zonder Nightscape 2.0. Voor verbeterde avondfoto’s zijn ze daardoor overgelaten aan de superieure Gcam van Google.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business