Nieuws

Fossil introduceert Gen 5 smartwatch

Het wearables assortiment van Fossil breidt uit met de Gen 5 Fossil Touchscreen Smartwatch.

Het zijn spannende dagen voor de fans van smartwatches. Eerder deze week kwam Samsung met de nieuwe Galaxy Watch Active 2 en Fossil lanceert nu ook een nieuwe generatie van zijn smartwatches. De Gen 5 Fossil is beschikbaar in zes kleurcombinaties van zwart, smoke en rosé goud en is te koop voor 229 euro.

Intern vinden we de recente Qualcomm Snapdragon Wear 3100 SoC en de laatste versie van Google’s Wear OS. Een van de grootste vernieuwingen aan deze generatie, is te zien bij de batterijduur. Fossil lanceert namelijk een ‘Extended Battery Mode’ waardoor gebruikers de smartwatch meerdere dagen kunnen gebruiken op dezelfde lading. De batterij wordt bij die mode op verschillende manieren geoptimaliseerd, maar essentiële toepassingen zoals notificaties en hartslag blijven actief. De ‘Time-Only Mode’ waarbij enkel de tijd wordt weergegeven, kan automatisch worden ingeschakeld wanneer de batterijlading te laag wordt.

Verder werd de smartwatch uitgerust met een waterdichte speaker. Hierdoor kunnen eigenaars ook voor het eerst telefoonoproepen aannemen via hun smartwatch. Uniek is dat ook iOS-bezitters oproepen kunnen aannemen via hun Wear OS smartwatch, dankzij een eigen app van Fossil. Deze functionaliteit is echter nog niet meteen beschikbaar, maar wordt deze herfst uitgerold via een update.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Koop jij de nieuwe iPhone 15?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business