Nieuws

Hyundai onthult prototype van nieuwe elektrische step

De nieuwe elektrische step van Hyundai is compacter dan ooit tevoren en kan je bovendien opladen in hun toekomstige elektrische auto’s.

Het eerste model van de elektrische step van Hyundai dateert reeds van CES 2017, dus het is hoog tijd voor een upgrade. Daarom heeft de autofabrikant nu een nieuw prototype van zijn elektrische step onthuld dat bedoeld is om die laatste kilometers te overbruggen in plaats van je (elektrische) wagen te gebruiken.

Integratie in wagens van Hyundai en Kia

De step is niet bedoeld als losstaand product, maar is een soort van extraatje bij de wagens van Hyundai en Kia. Je kan de step namelijk opladen terwijl je aan het rijden bent in een van de toekomstige wagens van de producent. Het is vervolgens de bedoeling dat je step gebruikt om die laatste paar kilometers af te leggen waarvoor een auto minder handig is. Denk bijvoorbeeld aan drukke stadscentra waar parkeerplaatsen schaars zijn.

De elektrische step zelf heeft een minimalistisch en strak ontwerp. Je kan hem volledig in elkaar klappen zodat je hem in theorie makkelijk onder je arm mee kan dragen. Hierdoor wordt de ruimte om je voeten te plaatsen weliswaar erg klein, zoals je kan zien in onderstaande video. Een groot bereik heeft het stepje niet. Je kan maximaal 20km afleggen en dat met een maximumsnelheid van 20km/h.

Een lanceringsdatum heeft de Hyundai step nog niet, maar je zal hem hoogstwaarschijnlijk alleen kunnen aanschaffen in combinatie met een elektrische auto van Hyundai of Kia. De lancering van de step hangt dus vermoedelijk samen met de lancering van de eerstvolgende elektrische wagen van de producent, waarover eveneens nog niets bekend is.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business