Nieuws

Apple streamt voor de eerste keer live op YouTube

Apple maakt komaf met de exclusiviteit van hun lanceringsevenement en zal hun aankondigingen morgen ook op YouTube streamen.

Morgen, 10 september, zal Apple volgens geruchten drie nieuwe iPhones voorstellen en deze aankondiging zal voor de eerste keer ook live op YouTube te volgen zijn. Daarmee breidt Apple hun online aanwezigheid verder uit en zal het evenement door meer mensen dan ooit tevoren bekeken kunnen worden.

Dalende verkoopcijfers

Lange tijd had je een Apple-toestel nodig om de livestream van een lanceringsevenement te kunnen volgen, maar die exclusiviteit die het merk ooit zo aantrekkelijk maakte, speelt hen nu parten in een tijd waarin de concurrentie groter is dan ooit tevoren en de sector te maken krijgt met dalende verkoopcijfers. Zo zagen we een daling van 1,7 procent in het tweede kwartaal van 2019, aldus Gartner. Op basis van deze cijfers blijkt zelfs dat Apple sterk moet inleveren aan marktaandeel, van 11,9 procent naar ‘slechts’ 10,5, terwijl Samsung en Huawei er wel in zijn geslaagd om in stijgende lijn te werken tijdens dezelfde periode.

In 2015 werd de stream al eens minder exclusief gemaakt en kwam hij beschikbaar via Microsoft Edge, naast Apple’s eigen browser Safari. Vorig jaar tijdens WWDC werd de stream ook al beschikbaar gemaakt voor gebruikers van Chrome en Firefox en was hij live te volgen op Twitter. Het evenement begint morgenavond om 19 uur Belgische tijd. Als je mee wil kijken, kan je nu alvast een reminder instellen op het YouTube-kanaal van Apple. Als het evenement live is kan je ook hieronder kijken.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business