Nieuws

Google Foto’s voegt Herinneringen toe aan privéalbum

Google Foto's wordt nostalgisch en voegt Herinneringen toe. In de nabije toekomst komt er ook een chatoptie voor een meer sociale ervaring.

Nostalgie scoort steeds en dat heeft ook Google door. Het bedrijf voegt daarom de Memories functie toe aan Google Foto’s. Het concept zagen we eerder al in verschillende apps. Wat echter nieuw is, is het feit dat Google ook chatopties gaat toevoegen aan Google Photos. 

Niet echt origineel

Het opnieuw tonen van oude foto’s is niet nieuw. Facebook toont al lange tijd oude foto’s, een of meerdere jaren nadat ze gepost zijn. De app Timehop ging zelfs verder en linkte verschillende sociale media-accounts om hetzelfde effect te bereiken. Google Foto’s zal nu dus hetzelfde gaan doen, maar houdt ook rekening met foto’s die je misschien nog nooit gedeeld hebt. 

Niet alle foto’s op je camera roll zullen natuurlijk getoond worden, dat zou pure chaos worden. Google heeft daarom een algoritme ontwikkeld dat op basis van verschillende criteria een keuze zal maken. Natuurlijk is de kans nog steeds groot dat je foto’s te zien gaat krijgen van momenten die je liever niet opnieuw beleeft. Herinneringen zal je echter de mogelijkheid geven om bepaalde personen en/of tijdsperiodes uit te sluiten. 

Chatten via Google Foto’s

In de komende maanden wil Google het delen van foto’s een meer gezellige bedoening maken en daarom gaat het bedrijf een chatfunctie toevoegen aan de app. Dat mensen meer tijd doorbrengen in Google Foto’s kan alleen maar voordelig zijn voor Google, want het bedrijf verkoopt sinds kort ook fotoboeken via de app. Een boek begint vanaf 12,99 euro voor een fotoboek met softcover en 22,99 euro voor een hardcover, beide exclusief verzendkosten. 

Herinneringen zou vandaag beschikbaar zijn op Android en iOS, maar momenteel is de functionaliteit op onze eigen toestellen nog niet terug te vinden. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business