Nieuws

Slack voor desktop krijgt donkere modus

Slack neemt plaats in de lange rij van applicaties die nu ook een donkere modus aanbieden. Na de smartphone-app is het de beurt aan de desktopversie.

Het regent donkere modi deze week. Na Gmail van Google eerder deze week, krijgt nu ook Slack voor desktop een donkere modus. Dark mode was al beschikbaar voor gebruikers van de app, maar nu kan je dus ook tijdens de kantooruren (of net erna) genieten van een minder heldere werkomgeving.

George Zamfir, Accessibility Product Manager bij Slack, liet weten dat “de donkere modus handig is tijdens de nacht of in andere situaties met weinig licht, en bovendien een verschil maakt bij mensen met visuele beperkingen of migraines”.

Wie de donkere modus van Slack wil uitproberen, kan dat nu doen door in Mac, Windows of Linux de app te openen en links bovenaan op je naam te klikken. Vervolgens kies je ‘Preferences’ en ‘Themes’, waar je de keuze hebt tussen ‘Light’ of ‘Dark’

De toevoeging zal ongetwijfeld enorm welkom zijn bij veel gebruikers, maar toch blijven de meningen over donkere modi verdeeld. Dark modes zijn immers vaak niet echt visueel aantrekkelijk en het oog wil natuurlijk ook wat. In TechPod aflevering 30 hadden onze redactieleden het nog uitgebreid over de voor- en nadelen ervan. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business