Nieuws

Ook Mercedes-Benz werkt aan elektrische step

Verschillende autofabrikanten hebben al elektrische steps ontwikkeld. Met Mercedes-Benz komt er daar nu nog eentje bij, al zijn de details nog schaars.

Wie Mercedes-Benz zegt, zegt meteen ook luxe wagen. De automaker heeft ook enkele elektrische modellen in zijn aanbod, maar er ontbreekt momenteel nog iets, namelijk een elektrische step. Audi heeft bijvoorbeeld reeds een step die aangekocht kan worden bij de Audi e-tron. Hyundai heeft sinds kort ook bekendgemaakt dat het werkt aan een elektrische step. De bedoeling is dat die steps opgeladen worden in de kofferbak van de wagen en dan gebruikt worden om de laatste kilometers te overbruggen. Mercedes-Benz volgt die gedachtegang en werkt nu ook aan eigen elektrische step.

Een mysterieus project

Waar Hyundai een heel persbericht schreef voor zijn step, laat Mercedes-Benz een grote aankondiging achterwege. De elektrische step maakt namelijk deel uit van een hele lijst aan kleine nieuwigheden die de automaker op de IAA in Frankfurt heeft aangekondigd.

Zelfs een volledige foto van het prototype is er niet.

Erg veel weten we nog niet over de step. Er is niet eens een volledige foto van een prototype, laat staan technische specificaties. Kilometerbereik, batterijcapaciteit en maximale snelheid zijn nog geheel onbekend. Er wordt wel meegedeeld dat Mercedes-Benz heeft samengewerkt met het Zwitserse micro dat zich specialiseert in scooters en elektrische steps.

Ondanks het gebrek aan enige vorm van informatie zou de step al in het begin van 2020 op de markt moeten verschijnen. Net zoals bij Audi zal de step vermoedelijk niet afzonderlijk te koop zijn, maar alleen in combinatie met een elektrische auto van Mercedes-Benz verkrijgbaar zijn.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business