Nieuws

Reddit gaat harder optreden tegen online wangedrag

Reddit heeft zijn richtlijnen rond online intimidatie en aanstootgevende content verstrengd. Het wil ook de drempel verlagen om wangedrag te melden.

Reddit deelde de wijziging in het huisreglement zelf via deze post mee aan zijn community. Met deze scherpere maatregelen wil het leden die zich misdragen op het platform sneller kunnen aanpakken. Ook Subreddits waar aanstootgevende content wordt gedeeld, zullen nu sneller verwijderd kunnen worden. De belangrijkste wijziging zit hem in de ruimere interpretatie van de term ‘harassment’. De vraag om de gedragregels te verstrengen kwam vanuit de leden zelf.

Reddit kampt, net als vele sociale mediaplatformen, met het probleem van ‘trollers’. Dit zijn mensen die zich op sociale media inschrijven met als doel hun medeleden het bloed onder de nagels te halen. Dit doen ze niet uit onwetendheid. Integendeel, ze weten vaak exact welk gedrag als storend wordt ervaren door de rest van de community  maar vaak niet op basis van de huisregels kan bestraft worden.

Door nieuwe regels op te stellen rond pestgedrag en intimidatie hoopt Reddit dit in de toekomst beter te modereren. Vroeger kon dit pestgedrag enkel bestraft worden als personen zich ook in hun offline leven bedreigd voelen door een medelid. Nu volstaat het als de handelingen ‘volstaan om een redelijk persoon te ontmoedigen Reddit te gebruiken’. Hieronder kan voortdurende beledigingen in reacties, stalken of het aansporen van andere om een bepaald lid uit te sluiten, vallen. Vanaf nu kunnen leden die zulke handelingen waarnemen, dit ook melden aan de moderators. Vroeger kon enkel het slachtoffer dit. Reddit hoopt dat hierdoor wangedrag sneller zal gemeld worden, waardoor het ook sneller kan opgespoord worden.

Inzetten van bots

Reddit gaat ook bots trainen om te bepalen welke inhoud als ‘aanstootgevend’ kan geklasseerd worden. Het gaat deze bots opleiden via menselijke input. De bots zullen niet ingezet worden om ongepaste inhouden zelf te detecteren. Reddit wil hiervoor beroep blijven doen op zijn menselijke moderators. De bots zullen ook niet bevoegd zijn pm posts of pagina’s te verwijderen of leden te bannen. Reddit vindt het belangrijk dat dit altijd een menselijke inschatting blijft.

Daad bij het woord

De verstrenging van het huisreglement heeft al meteen een impact gehad. Slechts enkele uren na de aankondiging, heeft Reddit de Subreddit r/Braincels verwijderd. Wie deze Subreddit wil bekijken, krijgt de melding dat de pagina geband is omwille van het verbreken van het huisreglement. Het lijkt er dus naar dat het geen loze woorden zijn die Reddit uitsprak…

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business