Sonos Beam (2)

De Sonos Flex is een abonnementsdienst voor diverse Sonos-apparaten. Er zijn diverse abonnementen af te sluiten.

Vandaag de dag zijn er meer abonnementsdiensten dan ooit tevoren af te sluiten. Of je nu onbeperkt wil streamen, fitnessen, muziek luisteren: voor alles is er wel een abonnement te vinden. Ook de wereld van audio-apparaten blijft niet vrij van abonnementen. Sonos merkt namelijk dat er nog een markt te winnen is (blijkbaar) en introduceert Sonos Flex.

Sonos Flex gelanceerd

De nieuwste dienst van Sonos is een abonnementsdienst voor, jawel, speakers. Gebruikers van Flex krijgen voor een vast maandelijks bedrag een setje speakers van Sonos in huis. Welke speakers dat zijn, is afhankelijk van het maandbedrag dat je betaalt. Voor 15 euro per maand ben je verzekerd van twee Sonos One-speakers (Voor Elke Kamer), 25 euro geeft jou twee Sonos One-speakers en een Sonos Beam-soundbar (Voor je TV), én voor maandelijks 50 euro beschik je over een Sonos Playbar, subwoofer en twee losse Sonos One-speakers (Voor Thuisbioscoop).

Gemiddeld zou het na een kleine 2,5 jaar tot drie jaar voordeliger zijn geweest om de apparaten los te hebben gekocht. Hoe duurder, hoe relatief voordeliger het abonnement is vergeleken met de losse prijs. Een voordeel van Sonos Flex is dat gebruikers bij nieuwe Sonos-speakers gratis het nieuwste model in huis krijgen. Gebruikers hebben de keuze uit zwarte en witte Sonos-speakers. Elk van de geïntroduceerde abonnementen is maandelijks opzegbaar, waardoor de dienst vrij flexibel te noemen is. De producten mag je uiteraard niet houden na het beëindigen van je abonnement.

Exclusief in Nederland

Het duurste abonnement verzekert gebruikers ervan dat Sonos de stereoset komt installeren, mits je in Amsterdam woont. De dienst lijkt vooralsnog gericht op de Nederlandse markt, maar bij succes lijkt een uitrol naar België tamelijk logisch.