Nieuws

Lancering smartspeaker Samsung alweer uitgesteld

Zullen we de slimme Galaxy Home-speaker van Samsung ooit nog te zien krijgen? Samsung creëert hierrond één groot mysterie.

We spoelen even terug naar augustus 2018. Samsung kondigde toen een nieuwe smartspeaker aan: de Samsung Galaxy Home. Deze zou in april 2019 op de markt verschijnen. Dat bleek al snel te optimistisch. Vanaf toen begon Hyun-Suk Kim, CEO van Samsung, het mysterie op te trekken. Elke vorm van communicatie die vanuit de smartphonefabrikant verscheen over de speaker, was eerder vaag te noemen. De speaker zou niet in april, maar nog wel ‘in de eerste helft van 2019’ verschijnen.

30 juni dan? Neen hoor. In juni stelde Samsung de lancering van Samsung Galaxy Home alweer uit. Een nieuwe deadline werd opnieuw niet concreet vooropgesteld. ‘In het midden van de tweede helft van het jaar’ is niet bepaald veelzeggend. Bronnen bij Samsung bevestigden toen aan The Verge dat het om het einde van het derde kwartaal zou gaan. Dat is dus 30 september.

Vandaag zijn we 4 oktober en nog steeds geen nieuws over de Samsung Galaxy Home. Dit keer zelfs geen spoortje communicatie vanwege Samsung. The Verge heeft Samsung om meer informatie gevraagd, maar die voorlopig nog niet gekregen. We geven het zelf eerlijk toe: we waren al haast vergeten dat het ding zou moeten bestaan. Benieuwd of de smartspeaker ooit nog in een winkel zal verschijnen…

De Samsung Galaxy Home-speaker. Het best bewaarde geheim van Samsung. Afbeelding: TechHive

Nog een mini smartspeaker op komst

Eind augustus ‘kondigde’ Samsung Galaxy Home Mini, een kleinere variant van de Galaxy Home, aan. Deze verscheen op een Zuid-Koreaanse pagina zonder bevestigende mededeling van Samsung. Deze wordt in Zuid-Korea blijkbaar al wel getest. Welk lot het kleine broertje van de Samsung Galaxy Home zal beschoren zijn, daar durven we geen uitspraak over doen.

De kleine variant van de speaker. Afbeelding: Tweakers
samsungsmartspeaker

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen