Nieuws

Originele Google Pixel krijgt nog één laatste update

Google gaat stilletjes aan de stekker trekken uit het oudste model van de Pixel-smartphone. Die krijgt een laatste update in december.

Wie in bezit is van een Google Pixel of Pixel XL-smartphone, even opgelet. Google heeft aan The Verge meegedeeld dat de smartphones in december een allerlaatste software-update zullen krijgen. Daarna zal Google zijn oudste smartphonemodellen stilletjes aan laten rusten.

Op zich is het nog vrij verrassend dat Google deze update alsnog zal uitrollen. Dat werd eigenlijk niet meer verwacht. Al van bij de release maakte Google duidelijk dat het een beperkte levensduur voorzag voor de Pixel en Pixel XL. De smartphones zouden twee jaar lang Android updates krijgen, en drie jaar lang beveiligingsupdates. Google verbaasde iedereen dan ook toen het begin dit jaar de update naar Android 10 toch nog uitrolde voor Pixel.

Het einde leek dan toch een feit toen een grote beveiligingsupdate in november niet werd uitgevoerd voor de eerste modellen. Nu kondigt Google alsnog een speciale update aan. Die zal een combinatie van elementen bevatten die in de update van november en de toekomstige update voor december zaten en zitten. Maar daarna is het echt voorbij voor Pixel (XL).

Pixel 4

Ondertussen lanceerde Google al zijn vierde editie van de Pixel-smartphones op de markt. Op 15 oktober presenteerde Google de Pixel 4 en Pixel 4 XL. Deze smartphone heeft wel geen mals prijskaartje: bij bol.com kost deze €827.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business