Nieuws

Google sticht ‘alliantie’ om onveilige apps uit Play Store te weren

Google gaat met drie cyberveiligheidsbedrijven in zee om beter te voorkomen dat onveilige apps via Play Store kunnen gedownload worden.

Wereldwijd is het besturingssysteem van Google Android op meer dan 2,5 miljard toestellen geïnstalleerd. Zoals bij veel succesverhalen, hoort daar in dit geval ook een duister kantje bij. Google is er zich maar te goed van bewust dat het succes van Android het ook een populair target maakt voor mensen met slechte bedoelingen.

Google geeft ontwikkelaars redelijk veel vrijheid voor het ontwikkelen en aanbieden van apps via Play Store. Maar die vrijheid kan wel eens misbruikt worden. Sommige apps bevatten malware of codes die persoonlijke data genereren, die door gebruikers nietsvermoedend op hun smartphone of tablet geïnstalleerd worden.

Alliantie

Sinds een goed jaar is Google zich er van bewust dat het zelf actie moet ondernemen om diens gebruikers beter te beschermen tegen zulke praktijken. Het ontwikkelde zelf al Play Store Protect, die apps op betrouwbaarheid scant. Maar blijkbaar is die software niet sterk genoeg want af en toe slippen nog wel wat boosaardige apps door de mazen van het net.

Om zijn verdedigingsgordel te versterken, kondigt Google een samenwerking met drie cybersecuritybedrijven aan. Dat zijn meer bepaald ESET, Lookout en Imperium. Zij zullen Google bijstaan in het scannen en detecteren van onveilige apps. Dat moet de kans verkleinen dat in de toekomst deze nog kunnen aangeboden worden in Google Play Store. Google’s nieuwe A-Team krijgt de naam ‘App Defense Alliance’. Enkel de naam alleen al zal malafide ontwikkelaars nachtmerries geven.

 

Lees meer over Google: Originele Google Pixel krijgt nog één laatste update

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business