Nieuws, Reviews

Tunnelbear VPN review 2021: grappig én functioneel

Tunnelbear
Voordelen
gebruiksvriendelijk
creatief
snelheid
Nadelen
duurder dan gemiddeld
weinig serverlocaties
Geen PayPal
omzeilt netflix niet
Aanbevolen prijs: €3,33 dollar/maand
Waar te koop?
Totaalscore 8
Een epische VPN-dienst die snel is en bovendien alle geolokale content van Netflix kan omzeilen, wat wil je nog meer? Tunnelbear heeft het.

Tunnelbear is episch. Het bedrijf erachter bestaat uit een team van jonge Canadese creatives die hun VPN-dienst zo toegankelijk en plezant mogelijk willen maken. Zowel de apps als de website zijn ondergedompeld in de wereld van de Tunnelbear.

Gebruikersinterface & usability

Ook Tunnelbear staat net zoals Freedome VPN of NordVPN bekend om zijn uitstekende gebruiksvriendelijkheid. Als je Tunnelbear opent krijg je meteen een leuk interactief kaartje te zien met alle serverlocaties die de VPN aanbiedt. Links boven (desktop) of midden boven (mobiele app) vind je de eenvoudige aan/uit knop om je automatisch te verbinden met de snelste server. Heb je nood aan extra functies die meer geavanceerd zijn? Klik dan simpelweg op het instellingenwieltje en je bent vertrokken.

Met één knop ben je vertrokken.

Prestaties van Tunnelbear

Tunnelbear is geen uitschieter op vlak van internetsnelheden. Echter is hij zeker ook niet de traagste. Een VPN zal altijd voor wat vertraging zorgen. Je moet immers wat overhebben om The Office US te bekijken op Netflix. De relatieve vertraging op onze downloadsnelheid lag vaak rond 17% en amper 0,86% voor de uploadsnelheid.

Concreet daalde onze downloadsnelheid van 164 Mbps naar 135 Mbps wat dus zeker nog genoeg is. Tunnelbear mag dan niet de snelste zijn, hij komt wel in de buurt van ExpressVPN. Als je weet dat de gemiddelde relatieve vertraging bij VPN-diensten op 40,46% ligt, doet de beer het dus echt wel goed.

Extra opties

De voornaamste extra die je bij Tunnelbear meekrijgt is de automatische Blocker voor Chrome. Deze extensie zit mee in je betaalde pakket en zorgt ervoor dat je online niet wordt gevolgd. Tracking wordt dus uitgezet waardoor je meer privacy krijgt.

Verder bezit de Tunnelbear-applicatie verschillende extra’s voor de meer geavanceerde gebruiker. Ben je graag gesteld op een veilige verbinding maar is je internet niet altijd even stabiel? Geen zorgen, met VigilantBear zorgt de VPN er ook bij het switchen tussen internetconnecties voor dat je helemaal gedekt bent. Zo kan er geen data alsnog naar buiten ‘lekken’.

Deze VPN denkt ook aan de mensen die in landen wonen waar een VPN minder gemakkelijk te gebruiken is. Met Ghostbear probeert de dienst je beveiligde data ook onzichtbaar te maken voor overheden en bedrijven die stiekem toch proberen mee te kijken.

Logging

Tunnelbear hanteert een ‘no-logging’-beleid. Dat wil zeggen dat de VPN dienst geen gebruikersdata ophaalt, gebruikt of analyseert. Het bedrijf heeft intussen ook twee externe audits laten uitvoeren waarbij de focus op veiligheid en privacy lag. Helaas is het bedrijf wél tegenstrijdig in zijn privacybeleid. Daar claimt Tunnelbear dat het wel data bijhoudt. Wat is die data dan juist?

  • Besturingssysteem
  • Appversie van Tunnelbear
  • Of je deze maand actief was (simpelweg met 1 of 0)
  • Hoeveel je maandelijks verbruikt

Is dit erg? Zeker niet. Maar het hangt er vanaf wat jou kijk is op privacy en veiligheid. In ieder geval zijn bovengenoemde data echt wel het negeren waard en is Tunnelbear perfect te gebruiken voor privacygevoelige gebruikers.

Tunnelbear & streaming

Zoals bij alle VPN-diensten zijn veel gebruikers benieuwd naar de werking met bijvoorbeeld Netflix. Voor Tunnelbear hebben we minder goed nieuws! Onze geliefde beer is niet in staat om Netlfix’ geoblokkade te omzeilen. Wil je een VPN die Netflix kan omzeilen? Dan is Tunnelbear niet jouw optie.

Prijzen en beschikbaarheid

Ook Tunnelbear biedt drie formules. Hoe langer je abonnement, hoe lager de prijs. Dit zijn de formules die deze VPN op het moment van schrijven aanbiedt:

  • Gratis: 500MB
  • Contract voor 1 maand: 9.99 dollar
  • 2-jarig contract: onbeperkt veilig browsen, 5 toestellen, klantendienst die altijd klaar staat voor 4,17 dollar/maand
  • 1-jarig contract: alles van Unlimited met facturatie voor je team en een persoonlijk contact bij de VPN-dienst voor 4,99 dollar/maand

Je kan betalen met Mastercard, Visa, American Express, Bitcoin of gewoon met wat honingpotten. Aan jou de keuze! Helaas is PayPal niet beschikbaar, momenteel is niet duidelijk waarom Tunnelbear deze dienst niet aanbiedt maar het zou wel eens met privacy kunnen te maken hebben.

Tunnelbear: iets voor jou?

Ben je fan van eens iets leuk? Kies dan voor Tunnelbear. Zowel de applicaties als de website zitten vol leuke grapjes en easter eggs. Toegegeven, de dienst is iets duurder dan zijn concurrenten maar deze epische beer en zijn goede downloadsnelheden maken dat helemaal goed. We moeten wel benadrukken dat deze VPN voornamelijk voor standaardgebruikers is. Indien je dus opzoek bent naar echte geavanceerde funties zoals P2P of een Kill Switch, ben je bij Tunnelbear niet aan het juiste adres. Ideaal voor thuisgebruikers dus!

downloadsmobielnieuwsontspanningreviewstipsTunnelbearVPN-dienst

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen