Nieuws

Hoe repareer ik mijn eigen iPhone?

Helaas gaan smartphones niet voor altijd mee en uiteraard geldt hetzelfde voor de iPhones. Op een gegeven moment is het toestel toe aan reparatie.

Een van de meest voorkomende problemen is het scherm dat kapot is. Soms gaat het om een klein krasje, maar vaak zie je niet eens meer wat je aan het typen bent. Een ander veel voorkomend probleem is de batterij die binnen een halve dag alweer leeg is. Heel lastig, dus je zoekt naar oplossingen. Vaak kom je dan terecht bij smartphonereparatiebedrijven die jouw iPhone kunnen repareren. Helaas zit hier vaak een hoog prijskaartje aan. Gelukkig is er nog een goedkopere optie, je iPhone zelf repareren. Tegenwoordig is dit een stuk makkelijk door alle reparatiehandleidingen die te vinden zijn op het internet. Hieronder lees je welke stappen je moet volgen bij het repareren van je eigen iPhone.

Welke iPhone heb ik nou eigenlijk?

Allereerst is het belangrijk om jezelf de volgende vraag te stellen; Welke iPhone heb ik? Bij de oudere toestellen is het verschil nog vaak duidelijk te zijn. Bij de nieuwere toestellen wordt dit al een stuk lastiger. Het zou zonde zijn van je tijd en geld als je bezig gaat met de reparatie van een iPhone die je niet eens hebt.

Zoek een goede reparatiehandleiding uit

Tegenwoordig zijn er op het internet genoeg goede reparatiehandleidingen te vinden die jou begeleiden tijdens het hele reparatieproces. In deze reparatiehandleidingen wordt ook precies uitgelegd welke onderdelen en gereedschap je nodig hebt voor een bepaalde reparatie. Het is handig om een reparatiehandleiding uit te kiezen waarbij ook video te vinden is. In de video wordt dan visueel duidelijk gemaakt welke stappen je moet nemen tijdens de reparatie. Dit maakt de reparatie een stuk makkelijker.

Kies de juiste aanbieder

Wees altijd alert dat je bij de juiste aanbieder de onderdelen en het gereedschap aanschaft. Niet elke aanbieder biedt de juiste kwaliteit producten aan. Je wilt natuurlijk dat je iPhone na de reparatie weer een lange tijd mee kan. Vandaar dat het gebruik van onderdelen van hoge kwaliteit wordt aangeraden.

Blijf rustig tijdens de reparatie

Tijdens de reparatie is het belangrijk om gewoon rustig te blijven en je tijd te nemen voor de handelingen die nodig zijn. Wanneer je overhaast te werk gaat, raak je al gauw het overzicht kwijt. Niks is frustrerender dan opnieuw te moeten beginnen.

Neem contact op als je er niet uit komt

Wanneer je er tijdens de reparatie niet uit komt is er altijd nog een mogelijkheid om contact op te nemen met een specialist van een smartphonereparatiebedrijf. Deze specialist kan je tijdens de reparatie verder helpen bij alle problemen waar je tegen aan loopt. Mocht het dan nog steeds niet lukken, kun je je iPhone altijd nog opsturen.

Mijn iPhone is niet meer te redden

In het ergste geval is je iPhone niet meer te redden. Je moet dan opzoek naar een ander toestel. Ooit gedacht aan een refurbished iPhone? Het is een iPhone dat al eerder gebruikt is, maar om verschillende redenen retour is gestuurd. Deze iPhones worden door bedrijven opgekocht, uitvoerig gecontroleerd en opgeknapt voordat deze voor de verkoop ter beschikking worden gesteld. Het toestel kan zo weer een hele lange tijd mee, alleen is het een stuk goedkoper dan een nieuw toestel uit de winkel. De nieuwprijs van een iPhone Xr ligt al gauw op €859. Een refurbished iPhone Xr is al te verkrijgen voor minder dan €600. Aardig wat geld wat je toch nog eenvoudig kan besparen.

Dit artikel is geschreven door een van onze partners. Onze redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business