Nieuws

Honda bouwt nieuw stuur voor zelfrijdende auto’s

Honda zal op CES 2020 in januari heel wat leuke nieuwigheden presenteren.

In januari zal de jaarlijkse technologiebeurs CES plaatsvinden. Volgende maand plant autobouwer Honda daar een heleboel concepten, prototypes en ideeën te lanceren. Die ideeën zijn uiteraard voornamelijk gericht op de groene toekomst van onze mobiliteit.

Honda

Eén van die concepten blijkt een futuristisch stuur te zijn dat gemaakt is voor wagens die zelf kunnen rijden. Volgens de autobouwer heeft het nieuwe stuurwiel 8 verschillende opties die van semi-autonoom tot volwaardig autonoom lopen. Zo kunnen bestuurders van toekomstige Honda’s kiezen of ze zelf willen rijden of dat de wagen het stuur kan overnemen.

Veel mensen kunnen op zich wel leven met het feit dat auto’s autonoom gaan rijden, toch vinden ze het ook belangrijk om zelf te kunnen rijden. Het geeft een gevoel van controle en natuurlijk het voornaamste argument: zelf rijden is gewoon leuk. En wel om die reden heeft Honda ervoor gekozen een nieuw stuur te bouwen waarbij alles mogelijk is.

Honda
Honda autnoom concept.

CES 2020

Zelfs wanneer je beslist zelf te rijden zullen de sensoren die aan boord zijn een oogje in het zeil houden. Zo zou de auto toch nog autonoom in de bres kunnen springen wanneer het merkt dat een ongeval zal plaatsvinden. Dat laatste vind ik eerlijk gezegd gevaarlijk. Bij tests van elektrische wagens in de laatste maanden is vaak gebleken dat de technologie best nog wat verfijning kan gebruiken. Als een auto zomaar beslist om toch het stuur over te nemen creëer je volgens mij gevaarlijke situaties die onnodig zijn.

Naast het stuurwiel zal Honda op CES 2020 nog heel wat andere leuke dingen presenteren.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business