Nieuws

Twitter blokkeert geanimeerde PNG’s  

Internetpestkoppen zouden de PNG’s wel eens kunnen gebruiken om epileptische aanvallen te triggeren. Maar geen nood; je zal nog steeds GIF’s kunnen gebruiken om je boodschap klaar en duidelijk over te brengen.

Twitter zal niet langer PNG-bestanden laten animeren nadat internettrollen de Amerikaanse stichting voor Epilepsie had gehackt om zo mogelijk epileptische aanvallen op te wekken bij personen met epilepsie of mensen die erg gevoelig zijn aan fel licht. Twitter zegt dat het recent een bug had ontdekt die mensen toeliet om verschillende geanimeerde beelden toe te voegen aan een tweet en zo de autoplay-beveiliging van Twitter te omzeilen. Twitter geeft echter toe dat ze geen weet hebben van iemand die APNG heeft gebruikt om epileptische aanvallen op te wekken, maar het socialemediaplatform wil die mogelijkheid wel vermijden in de toekomst.

“We willen dat iedereen een veilige gebruikservaring heeft op Twitter”, laat het bedrijf weten in een Tweet. “APNG’s zijn best leuk, maar ze houden zich niet aan de autoplay-instellingen, dus verwijderen we nu ook de mogelijkheid om ze toe te voegen aan tweets. Dit is voor de veiligheid van mensen met een gevoeligheid aan bewegende en flashy beelden, waaronder uiteraard ook personen die leiden aan epilepsie.” Daarnaast laat Twitter ook weten dat APNG’s heel wat data verbruiken en dat ze in sommige omstandigheden ervoor kunnen zorgen dat de Twitter-app crasht.

Voor alle duidelijkheid; je zal nog steeds bewegende beelden kunnen toevoegen aan je tweets, maar je zal daar wel voor moeten terugvallen op GIF’s. Een aangezien de meeste Twitter-gebruikers standaard voor een GIF kiezen, zal deze update van Twitter maar weinig gebruikers wakker houden.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business