Nieuws

Firmware update AirPods Pro verwijdert ruisonderdrukking

De laatste firmware update voor de AirPods Pro verliep niet helemaal zoals gepland: de ruisonderdrukking van de oortjes werkt niet meer zoals het hoort.

Op 30 oktober kwamen de AirPods Pro uit. Ondanks de kostprijs van €279 zijn de nieuwste draadloze oortjes van Apple razend populair zijn. In vergelijking met de gewone AirPods, waarvan volgens sommige bronnen al 60 miljoen paar van zouden verkocht zijn, voegen de AirPods Pro actieve ruisonderdrukking toe. Hoewel die technologie op dat moment al niet nieuw meer was bij draadloze oortjes, zijn de AirPods Pro wel de oortjes van Apple die deze functie hebben.

De pret is van korte duur geweest. Twee dagen geleden werd op Reddit door een gebruiker gepost dat de ruisonderdrukking van zijn oortjes plots niet meer werkte. Best vervelend als je €130 meer betaald hebt om de ‘Pro’-editie te hebben van de oortjes. Al snel stroomden berichten binnen van andere gebruikers bij wie de geluidsonderdrukking eerst prima werkte, maar dan plots niet meer.

Just got the WF-1000XM3 because I was no longer satisfied with the Airpods Pro Noise Canceling. I can say it’s probably TWICE the noise canceling as the Airpods Pro after this terrible update.
by u/Anasoori in airpods

Mislukte update

De oorzaak blijkt een firmware update te zijn die Apple enkele dagen geleden uitrolde. Hoe het juist komt dat die update de geluidsreductie aantast, is nog vrij onduidelijk. Ook ontbreekt het op dit moment aan een echte concrete oplossing. Het enige wat Apple voorlopig gedaan heeft, is het verwijderen van de update, versie 2C54, zodat deze niet meer kan gedownload worden. Maar wie dat al wel gedaan heeft, zit met een probleem dat hij of zij niet kan oplossen. Er bestaat namelijk geen manier om de update ongedaan te maken of de geluidsreductie te herstellen. Hopelijk kan Apple voor hen snel een oplossing aanreiken. Want als je bijna €300 betaalt voor oortjes, mag je wel verwachten dat de belangrijkste functies werken naar behoren.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Koop jij de nieuwe iPhone 15?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business