De superschurk The Joker zal zich binnenkort ook kunnen uitleven op zijn tegenstanders in de game Mortal Kombat 11.

The Joker is deze dagen ongetwijfeld één van de meest populaire fictieve personages. Daar heeft de succesfilm Joker en de vertolking van Joaquin Phoenix van de schurk ongetwijfeld veel mee te maken. De film was goed voor meer dan één miljard inkomsten in cinemazalen en werd onlangs bekroond met enkele Golden Globes. Er wordt verwacht dat de film op de Oscars ook flink in de prijzen zal vallen, want hij sleepte al 11 nominaties binnen.

Je kan dan ook verwachten dat The Joker opduikt in andere vormen van populaire cultuur die willen meerijden op het succes van de film. Mortal Kombat hoort daarbij. De game is inmiddels toe aan zijn elfde editie die deze zomer uitkwam. Om de game nieuw te houden, werden er onlangs enkele personages uit de fantasiewereld van DC Comics toegevoegd aan de game.

De aartsvijand van Batman is het vijfde personage van DC Comics dat zijn opwachting maakt in Mortal Kombat 11. In een game waar bloed en geweld centraal staan, lijkt een sadist en psychopaat pur sang als The Joker zeker niet te misstaan. Bovendien is hij ook geen onbekend gezicht in een videogame. Er zijn maar weinig videogames van Batman waar je het niet op een gegeven moment tegen hem moet opnemen. Dat The Joker ook een succesrecept kan zijn voor een vechtgame, dat toont de Injustice-reeks al.

Bokshandschoenen en Batmanpoppen

The Joker zal vanaf 28 januari bespeelbaar zijn voor degene die een Kombat Pass bezitten, een betalend abonnement dat toegang geeft tot extra content voor Mortal Kombat games. De rest die de game bezit zal moeten wachten tot 4 februari. Om toch al een voorsmaakje te geven, postte uitgevers NetherRealm een video met enkele moves van The Joker. Enkele van zijn meer creatieve aanvallen bevatten een wandelstok, bokshandschoenen en Batmanpoppen met een pistool.

Waar in het Mortal Kombat natuurlijk echt omdraait, zijn de Fatalities. Dat zijn aanvallen waarmee je je verzwakte tegenstander letterlijk volledig kan afmaken. Vaak zijn die zwaar overdreven en heel onrealistisch, maar niet bij The Joker. Hij steekt zijn tegenstander enkel keren met een mes, geeft hem een glimlach om tenslotte met zijn stok hun hersenen in te slaan tot het beeld volledig bedekt is met bloed.

Daarnaast werd speciaal voor The Joker een nieuwe Friendship move ontwikkeld, wat in vroegere edities een geweldloze Fatality was om de kritiek op de games te counteren. The Joker geeft zijn tegenstander een taart die ontploft. Terwijl die door de lucht vliegt, dient The Joker nog enkele pistoolschoten toe. Tenslotte valt er een bord, met de tekst ‘Fatality’ op, dat het weerloze lichaam in twee hakt. Niet meer zo geweldloos dus…