Deze Duitse artiest fopte Google Maps op een wel heel creatieve manier.

Elke dag gebruiken duizenden mensen Google Maps, vooral in en rond steden is de navigatietool van Google een handig hulpje om hier en daar toch even om te rijden. Vaak vertrouwen we als bestuurder heel hard op Google Maps en denken we dat de app altijd gelijk heeft.

Google Maps gefopt

De Duitse artiest, Simon Weckert, vond er niets beter op dan een karretje vol te laden met 99 tweedehands smartphones geconnecteerd met Google Maps. Met datzelfde karretje begon de man zijn wandeling door de straten van Berlijn. Hij deed dat vlakbij het hoofdkantoor van Google in Berlijn.

Het resultaat? Google Maps gebruikte de data van de 99 smartphones en dacht dat het om stapvoets verkeer ging. Al snel veranderde een straat waar geen file was in een rode dikke lijn alsof het leek dat je een half uur ging vaststaan.

Aandacht

Je vraagt je nu waarschijnlijk af waarom Weckert dat in godsnaam gedaan heeft. Hij heeft er op zich een goede boodschap achter gevonden. Met deze ‘actie’ wil Weckert namelijk aantonen dat we als mensen veel te afhankelijk zijn geworden van online diensten als Maps, Uber, Airbnb of Google in het geheel.

Gelukkig nam Google het positief op. In een interview met 9to5Google liet het bedrijf weten dat het de informatie uit het project zal gebruiken om de navigatie-app te verbeteren. “We vinden het fantastisch hoe mensen creatief omgaan met de applicatie zodat we de dienst kunnen verbeteren”, liet een woordvoerder weten.