In de update van maart voorziet Apple de mogelijkheid om via één betaling toegang te hebben tot een app op alle platformen.

Apple heeft een nieuwe functie toegevoegd aan de beta van zijn Xcode-tool voor ontwikkelaars. Vanaf nu zijn ontwikkelaars in staat om het mogelijk te maken dat gebruikers één keer betalen voor hun applicatie die beschikbaar is op meerdere platformen. Zo hoef je dus niet voor iOS, iPadOS of macOS individueel een aankoop te doen en zal de app meteen overal beschikbaar zijn.

Apple ‘universal purchase’

Onder de naam ‘universal purchase’ kunnen ontwikkelaars wel zelf kiezen of ze die optie aanbieden. Dat wil zeggen dat je de mogelijkheid niet standaard bij elke applicatie zal zien waardoor het voor sommige apps toch nog nodig zal zijn om meerdere aankopen te doen.

Volgens Apple is het de bedoeling dat de nieuwe functie vanaf maart wordt toegevoegd via de nieuwe update van iOS 13.4. Eén van de redenen dat de iPhonegigant deze stap zet is om ontwikkelaars gemakkelijker gebruik te doen maken van Project Catalyst. Catalyst is de ontwikkelaarstool die het mogelijk maakt om één applicatie voor alle platformen te maken.